Dom Tomma Stegen

Wednesday thoughts

Jag såg en man ligga och dö på en bänk en natt
det var inte mycket att göra
Hans vän sa: Jesus tar hand om dig nu
men han kunde varken se eller höra
Månen blänkte i fjärden
nordens renaste vatten
Man la en filt över kroppen
sen gick vi sakta hemåt i natten
 

Death   

    This earth sometimes takes and sometimes gives. The other day earth took someone from me, a little too early. Quick and unexpectedly my mom got sick, her aorta burst and she went to the hospital in an ambulance and then had a 6 hr long surgery. Unfortunately she lost too much blood, and had other complications so she passed away before we really understood what had happened.

    Denna jord både ger och tar ibland. Min mamma gick väldigt hastigt bort häromdagen, på morgonen var hon där och lagom till natten så fanns mamma inte längre. Då hade hon haft en 6 timmars lång operation, hon hade haft ont hela natten och faktiskt uppsökt läkare på morgonkvisten. Men hon skickades helt enkelt hem i tron om att det var en urinvägsinfektion. Istället brast mammas kroppspulsåder och hon förblödde helt enkelt till slut, även efter mycket jobb av skickliga doktorer. 

 
 

Monday    

    Monday, November 14th, the day of the super moon, the super moon that didn't really look like a super moon compared to what I have seen in Alaska. Mom was so happy to be able to go to Alaska, TWICE. She saw Denali and Northern Lights. Now I will travel home to Sweden much sooner than what I had anticipated. I just wish it was under better circumstances. 

    Måndagen den 14de November, det blev ingen fin dag det. Alla var så entusiastiska över "super moon" men den månen såg så liten ut så jag orkade inte ens bry mig. Jag är så glad att mamma fick se mitt Alaska inte bara en gång, men två gånger. Jag är ledsen över att hon inte fick see Montana och Glacier National Park, Yellowstone, Madison och alla andra ställen det var planerat att vi skulle besöka nästa sommar. 

 
 

Mom    

    Mom touched so many people, she connected so well with everyone and anyone. It brings joy to my heart to know how much she meant to other people. Now she's gone but she will always be in our hearts and with me from now on. 

    Min mamma berörde så himla många människor, hon var en sådan person som kunde lyssna och läka andra personer. Det värmer mitt hjärta då jag får läsa hur mycket min lilla mamma betydde för så många andra människor. Hon kommer alltid att finnas i våra hjärtan. 

 
Posted on November 16, 2016 and filed under Wednesday Thoughts, The great wide open.