Hesitating Beauty

 

New Years Thoughts

    New Years Eve has approached, as it always does once a year. I don't really celebrate birthdays any longer, because I feel like it is yet another day in life, we are only one day older than the day before. Age is just a number, right? In some way I feel the same way about New Years Eve. I am a morning person so I am usually sound asleep once the new year hits. I do love celebrating New Years Eve though, because we eat good food, have nice drinks and so on, oh and dress up. Fireworks was something I was excited about when I was young, or actually I am not sure if I was that excited about them, or if it was mostly my parents who were, either way I don't really care about them either. Last year I celebrated new years alone in Fairbanks, and I was once again sound asleep when the new year hit. I did wake up around midnight though to go to the outhouse, and there was a beautiful aurora show going on.

    Nyårsafton är här, igen, precis som varje år. Jag brukar inte riktigt fira födelsedagar sådär jättestort, eftersom det egentligen bara är ännu en dag i livet, vi är bara en dag äldre än dagen innan. Så är iallafall min filosofi. Jag känner ungefär på samma sätt med nyårsafton. Jag är en morgon människa, vilket innebär att jag är uppe tidigt men har svårt att hålla mig vaken sent på kvällen. Jag gillar att fira nyårsafton dock, eftersom vi äter och dricker gott, och även klär upp oss. Fyrverkerier bryr jag mig inte så mycket om, jag tror att jag gillade att kolla på fyrverkerier då jag var yngre, men är inte helt hundra på om det var för att mamma och pappa var så exalterade över det, eller om jag faktiskt genuint tyckte om det. Nuförtiden så är jag som sagt mäkta imponerad av fyrverkerier. Förra året firade jag nyår själv, och var förstås långt in i skönhetssömnen då det nya året ringdes in. Hade det inte varit för att jag behövde gå på toa så hade jag nog sovit till morgonkvisten. Jag gick till utedasset och fick se ett vackert norrsken istället för fyrverkerier. 

 
 

Nature and rawness    

    What do I want out of 2017? I want more nature adventures. As you all probably know by now, nature has a special place in my heart. How could we ever live without it? I can't imagine living in a city like New York, nor do I usually have any interest in visiting places like that. Don't get me wrong, I love culture and exploring cities, but crowded places and me just doesn't work. I want more raw experiences, I want to feel that I am alive. I want to be cold, so I can appreciate the warmth. I want to get lost so I can appreciate being on the right path. I want to get wet in a rainstorm so I can appreciate staying dry. I want to bushwhack through the untouched forest so I can appreciate walking on a road from time to time.  They say, what doesn't kill you makes you stronger, or that hardships build character. 

    Vad vill jag ha ut av 2017? Jag vill förstås ha mer äventyr. Som ni säkert redan vet vid det här laget så har naturen en speciell plats i mitt hjärta. Hur skulle vi någonsin kunna leva utan den. Jag kan inte tänka mig att bo i New York, jag har heller inte riktigt något intresse av att besöka stora städer som New York. Missförstå mig inte, för jag älskar kultur, men står inte ut med alltför mycket människor. Jag vill ha mer råa upplevelser, jag vill kunna känna att jag lever. Jag vill uppleva köld så jag kan uppskatta hur det är att vara varm. Jag vill gå vilse så jag kan uppskatta att veta vart jag är på väg när jag väl hittar rätt. Jag vill bli blöt i en regnstorm så jag kan uppskatta hur det är att kunna vara torr. Jag vill vandra i svår terräng genom urskogar så att jag kan uppskatta att gå på en landsväg ibland. De säger att det som inte dödar en, gör en starkare, och att svårigheter bygger upp ens karaktär. 

 
 

What do you want out of 2017? 

Vad vill du att 2017 ska ge?