Raspberries

 

Raspberry picking

    The other week we went raspberry picking. I had been looking at "U pick" farms at the beginning of the summer when I just moved here. We kind of forgot about it but remembered it kind of around peak raspberry season, which was good. The farm was really close to Madison so it didn't take long to get there at all.

    Häromveckan så åkte vi iväg för att plocka hallon! Jag hade kollat upp lite "U pick" ställen då jag precis flyttat hit. Vi glömde bort det då, men nu kom jag ihåg det och det hade inte kunnat vara bättre timing än detta, eftersom det nu är högsäsong för hallon. Det stället vi åkte till var dessutom väldigt nära Madison.

 
 

    It was raining in the morning and maybe that scared everyone off? Either way there were not that many people at the place we went to, but plenty of raspberries. They had two different kinds, the regular reddish ones and also the golden ones. I didn't like the golden ones and we ended up picking mostly red ones.

    Det regnade på morgonen och de kanske skrämde i väg de flesta? Iallafall så var det väldigt lite folk där, men massor av hallon. De hade två olika sorter, guld och vanliga. Jag gillade inte alls guld varianten utan det blev mest den vanliga röda varianten vi fick med oss hem.

 
 

    My goal was to make jam, but time flies when you have fun and we quickly decided to freeze them when we got home. I tried a new trick where you put the berries (or anything else you want to freeze) in a ziplock bag and then you close it almost all the way, slowly put it in a water bath and it will automatically vacuum seal for you. pretty effective. 

    Jag skulle göra sylt var tanken, men tiden går och vi bestämde oss fort för att frysa in hallonen. Jag testade ett nytt trick, där man lägger hallonen i en zip lock påse och stänger den nästan hela vägen. Sedan sänker man ned påsen i en stor hink med vatten, och du får automatiskt en vakum förpackad produkt!

 
 

    My goal is to make mint raspberry jam sometime soon, do you have any good recipe?

    Målet är som sagt att göra marmelad/sylt, har du något bra recept kanske?

 
Posted on September 19, 2016 and filed under Madison Life.