Camping at Perrot State Park

 

Adventure Tuesday

Camping

    We decided to go camping and to do some exploration in an area close to the Minnesota state line. We ended up going to Perrot State Park because the camping at the other state park in Minnesota (which we originally wanted to go to) was already completely full (Great River Bluffs State Park). We really wanted to get a campsite next to the water, but those were first come first serve so we decided to reserve a different one instead. Here in Wisconsin, and probably other states you have to reserve your campsite through Reserve America, which add on an extra cost of a delightful 9.65$ on top of the already ridiculous cost of 18$. Either way, we did have a nice time, but I do wish these places were more accessible and cheaper..

    Vi bestämde oss för att åka och campa och kolla in några olika platser runtom grönsen till Minnesota. Vi åkte till Perrot State Park eftersom den första camping platsen vi hade kollat upp redan var full. Vi reserverade vår camping plats vi en amerikansk sida, som även tar ut nästan 10 $ i reservations avgift, och om man inte reserverar en plats innan är risken ganska stor att man blir utan. Vi ville ha en plats nära vattnet från början, men de platserna kunde man inte reservera i förväg, och eftersom vi skulle komma fram så pass sent så valde vi en annan plats.

 
 

    And I think we were pretty lucky, because the mosquitos were kind of bad and probably would have been worse if we stayed closer to the standing water. 

    I slutändan tycker jag att det var ganska bra att vi inte fick någon plats vid vattnet, myggorna var så oerhört många så det hade säkert bara varit jobbigt ändå.

 
 

    We hadn't been camping since the big roadtrip and had to figure out where we had put everything. The more you car camp the more things you figure out how to organize, and we have even more ideas now on how to further organize our stuff before next camping trip.

    Vi hade inte varit och campat sedan vår långa roadtrip från Alaska till Wisconsin, så vi behövde först lista ut vart vi hade lagt allt. Ju mer man campar med bilen desto mer effektiv och organiserad blir man, och vi lär oss fortfarande.

 
 

    I really like camping, in any way. It's a nice way of getting out from the city and just relax. In the US it's really common to go camping during the weekends. A lot of people have RV's of course, but a large amount still uses tents. In the evenings people start fires at their respectively campsite, a bundle of firewood is between 4-5 dollars. After dinner we were relaxing in front of the fire and ate smore's. I came up with the amazing idea of adding banana slices to the mix. If you haven't already you have to try it! it's AMAZING!

    Jag gillar verkligen att campa, både med bil och med ryggsäck. Fördelen med att ha bilen så nära är ju att man kan ta med sig allt möjligt. Det är många här i USA som campar med husbil, men så finns det förstås en stor andel som tältar. På kvällen så tänder alla brasor och sitter runt lägerelden. Vi åt Smores och jag kom på den eminenta iden att inkludera banan, så gott!

 
 

    What do you like best, car camping or backpacking and camping?