Beauty on Water?

 

Flashback Friday

    Well, I think it's time to do a flashback Friday from my hometown, and home country or what do you think?

    Det är kanske dags för en fredags tillbaka blick från Sverige och Stockholm, eller vad tycker  ni?

 
 

Stockholm Archipelago - Stockholms Skärgård

    Last time I was back in Sweden was in April 2013, so that is quite some time ago. I grew up in Stockholm and of course there are many things I miss about Sweden and Stockholm, but there are also a lot of things I don't miss about Sweden and Stockholm. In April 2013 I finally took W with me to Sweden, he's been studying in Finland before so it wasn't completely new to him to go to a Scandinavian country. I figured that one of the best ways to showcase Stockholm would be to go on one of the many boats. We picked one that was combined with a lunch buffet, so you could eat and watch the beauty of Stockholm and it's surroundings at the same time. What a concept :)

    Senaste gången jag var hemma i Sverige och Stockholm var i April 2013, så ganska länge sedan. Det blir lätt så, det är dyrt att flyga mellan USA och Sverige de gånger då jag har tid, och speciellt då man flyger från Alaska. Som sagt tar det ju 4 timmar att ens komma ner till resten av USA och en hub för att komma vidare till Europa. Eftersom det var första gången som W besökte Sverige så ville jag visa honom alla de fina öarna vi har i Stockholms skärgård. Vi kombinerade en lunch buffet med en båt tur, och det var verkligen en succe!

 
 

Beauty on Water? - En Skönhet på Vatten?

    Of course I am probably biased when I say that I believe Stockholm really is beauty on water, but that's okey. Just looking at these pictures of the many different islands in the archipelago makes me miss Stockholm right now. If you ever bring someone from abroad over to Sweden and Stockholm you have to go on one of these boat trips. Seeing the many different but also beautiful houses along the way, and watch the different communities on the islands and along the way develop is such nice experience if you never seen anything like it before. 

    Det kanske inte direkt är rättvist att jag sitter här och säger att Stockholm verkligen är en skönhet på vatten, eftersom jag är därifrån, men det tycker jag verkligen. Självklart finns det många andra städer vid vattnet i Sverige, men Stockholm har mitt hjärta förstås. Dessa bilder får mig att sakna Stockholm idag, vi får se när jag kommer dit nästa gång igen!

 
 

    Isn't it beautiful? Stockholm has a special place in my heart of course. One of the things I really missed while living in Fairbanks, AK was of course all the water. Here in Madison and Wisconsin we do have the many lakes to make up for part of that, but it's still not the same at all. 

    Vad tycker ni? Är inte Stockholm verkligen vackert? I Fairbanks, Alaska fanns det ju inte så mycket vatten på samma sätt, visst en hel del vattendrag men inte så mycket sjöar och absolut inget större "hav". Tekniskt sett är ju Östersjön ett hav, även fast enda utfarten till ett riktigt öppet hav är nere vid Danmark. Självklart är Madison, Wisconsin lite bättre än Fairbanks när det kommer till sjöar...men det är ändå inte alls samma sak.

 
 

    Happy Friday to you guys!

    Ha en trevlig fredag!!