"As far as I can see, there's Nothing Out There"

 

Another dark day in History

    A while back I never thought it would ever be a question, a question if climate change was real or not. Back in the day when I was shielded by my narrow-minded brain which refused to let signs and suggestions in, that in the future we would be at a point where we would have to defend the fact that climate change is real, and research is important. To the point when a president who doesn't believe in climate change is elected, swears in, and moments later deletes the whole climate change section from the white house web page. I think we all kind of knew this could/would happen, I mean we had already seen other webpages being "censored" and climate change talk disappear. Scientists and researchers had days before the inauguration screened every inch, okey tried to screen every inch, of important climate related fact and copy it, so that it would not disappear into thin air once the new president elect reached his presidency. Yes, really, it has come to this. 

    För ett par år sedan så trodde jag aldrig att vi skulle behöva försvara klimatförändringarna, och det faktum att vi människor har påskyndat det vi nu ser framför oss. Nu har ett av världens mäktigaste länder fått en president som tror att klimatförändringar är ett påhitt. Sekunder efter det att Trump svurits in som den 45te presidenten så ändrades förstås hemsidan till regeringen. Det i sig är inte så konstigt, klart olika presidenter vill ge olika fokuseringar. Det som är upprörande är att klimatförändringarna och vad USA ska/gör får att mildra effekterna är helt borta, det är helt enkelt inte någon kärnfråga längre för den nya presidentens regering. Detta är ju kanske inte något helt nytt med tanke på hur kampanjerna har sett ut, men vi har även sett lite förhandsblickar om vad som komma skall. Innan presidenten svors in så hade folk arbetat nästan dygnet runt med att spara data och information så de inte försvann efter att presidenten svurits in. På Riktigt!

 
 

    In this day and age, I feel like we need to stand up more, fight more and educate more. Instead of a government in support of studying climate change, preserve and conserve nature we are now left with this:

    Nu så måste vi komma ihåg att stå upp för människor och fakta, kämpa mera, undervisa mera. USA har nu en regering som inte stödjer klimatforskning, eller vill försöka bevara den vackra naturen vi nu har kvar:

 
 

    My heart bleeds a bit, and i feel like throwing up. What are your feelings about this matter? In the meantime I'm just gonna leave this video here for you, to watch.

    Vad har du för tankar kring det här? Se gärna 15 minuters filmen nedan som visar en del av kampen om ANWR i Alaska.