In The Rearview Mirror pt.1

 

Flashback Friday

First Quarter of 2016

    2016 went by so fast, but oh so slow. It is hard to find the balance between work, free time and also research time, at least for me. This year we decided that I should move from Alaska to Wisconsin, which meant I had a ton of things I needed to finish, ASAP. But I did and I moved. The first half of this year I spent in Alaska, the second half in Wisconsin, well, I guess technically 5 vs 7 months, but who counts?

    2016 gick förbi så fort, men ändå ganska långsamt. Det är svårt att hitta en bra balans mellan jobb, fritid och forskning, iallafall för mig. Vi bestämde att detta var året då jag skulle flytta från Alaska till Wisconsin. Jag och W har haft långdistansförhållande i flera år så det kändes rätt att äntligen flytta ihop igen. Detta innebar dock att jag var tvungen att bli färdig med en massa saker i Alaska, men jag blev färdig med det som jag skulle bli färdig med och flyttade. Första halvan av året spenderades i Alaska och andra halvan i Wisconsin, eller egentligen 5 månader i Alaska och 7 Wisconsin, men vem räknar?

January

    I went back from christmas celebration i Bozeman already in December and celebrated the new year with Tycho in my little cabin in the woods. On new years day Tycho got sick, and I still don't know what happened but he's alright now! January had lots of Aurora of course, as always. I skied some and also tried out fatbiking for the very first time. Other than skiing, biking and hanging out in the cabin by the wood stove I of course worked on my own research to wrap things up.

    Julen 2015/2016 spenderades i Bozeman, MT som vanligt, men vi flög hem till respektive stad redan innan nyår. Så jag firade helt enkelt nyår tillsammans med Tycho i min lilla stuga i skogen. På nyårsdagen blev Tycho sjuk, och jag vet fortfarande inte riktigt vad som orsakade det, men han mår bra nu! Januari bjöd på en massa norrsken förstås, som vanligt. Jag åkte längdskidor och testade fatbiking för första gången. Förutom att åka skidor, hänga i stugan framför brasan så ägnade jag stor del till min forskning förstås.

 
 

February

    More winterbiking, more aurora and more of hanging out at the cabin. Winters in Alaska can be rough but they are absolutely stunningly beautiful, and cold. I also went and saw the start of the Yukon Quest again, had more fika, and even a beer or two!

    Februari bjöd på mer vinter cykling (det är det eller skidor för att ta sig till jobbet), mer norrsken, och mera mys i stugan. Vintrarna i Alaska kan vara ganska tuffa, men det är helt enastående vackra och kalla förstås. Jag såg även starten på Yukon Quest igen, mera fika och en öl eller två på det!

 
 

March

    Finally March arrived and our Green Card Interview! W came to Alaska and we went down to Anchorage for the interview, with a pitstop in Talkeetna for a skirace and also to Homer for a short weekend adventure. These interviews are somewhat ridiculous but absolutely serious. Like when the guard to get into the building asks W if he has a hand-grenade or anything alike on him. Situations like that just makes me want to make a joke and say "ooh gee, I do have one in my back pocket", since you aren't allowed to bring any bags or almost anything into the meeting. On the way back we got a text saying that they started the production of the card! 

    Till slut kom mars och vår intervju för att få Green Card. W kom till Alaska och vi åkte ned till Anchorage för intervjun. Vi gjorde ett stopp i Talkeetna för ett 25km skidlopp och sov vid den stora floden med utsikt över Denali, vaknade upp på skidlopps dagen i -20 grader....upp och hoppa! Sedan vidare till Homer för en weekend, innan vi till slut hade intervjun i Anchorage. Dessa intervjuer är så löjliga men stenallvarliga. De frågade W om han hade någon handgranat på sig då vi skulle gå in i byggnaden.. Situationer som den är så skrattretande, man vill bara säga ååh whoops glömde visst att jag hade en i bakfickan, eftersom man inte fick ha med sig några väskor eller dylikt. Vi blev godkända och på väg tillbaka så fick vi sms om att de påbörjat produktionen av kortet!