High Mountains and deep Valleys

 

Flashback Friday

Donnelly Dome

 
 

    Way back when, when I was still living in Alaska we went on a hike a couple of hours east of Fairbanks. We went to Donnelly Dome, which basically is a dome in the middle of a large valley, surrounded by mountains. If you climb it on a gorgeous day, you will have an epic 360 degree view. And we did.

    Då när jag bodde i Alaska så tog vi tillfället i akt och åkte ett par timmar österut från Fairbanks. Det var senhöst och färgerna var sådär exploderande fina, så som det blir där på senhösten. Om man klättrar uppför Donnelly Dome (ungefär 1000 m hög) på en vacker dag, så får man en helt fantastisk 360 graders vy av hela området och dessa vida vidder, helt underbart!

 
 

    I love the fall colors, and especially that red color that the tundra gets. The area around Donnelly Dome is so beautiful. Tons of small lakes, tundra, spruce, high mountains, rivers and everything in between. And lots of moose too!

    Jag älskar dessa höstfärger, speciellt den där mörka röda färgen som tundran får sådär på senhösten. Hela området runt Donnelly Dome blir så himla vackert. Där finns det en massa små sjöar, oftast med en älg vid strandkanten, höga berg, djupa dalar och allt däremellan!