Spring Sprung?

Did Spring really arrive? These past years I feel like spring is coming earlier and earlier, but you can't create a pattern from only a few years. We have been breaking several records this past winter season and spring. The longest without any snowfall (105 days) (Fairbanks), one of the lowest recorded snow depth on April 9th (last time was 1965) (Fairbanks), warmest January, February and March (Fairbanks), the least snow during the winter season...ever...I mean since they started measuring (Anchorage). This might be the new normal unfortunately. Time will tell how this will affect the nature, right now we can only estimate and try to predict what will happen. I went to Creamers field the other weekend, to see all the swans that the whole town was talking about. Apparently there was a record or something, hundreds of swans. When I came there the day after I saw 2, and then 4 more arrived. Needless to say I got very very disappointed. I had a nice bike ride though, and the weather was really nice!

Har våren verkligen kommit? De senaste åren har det känts som att våren kommit tidigare och tidigare, men man kan ju inte riktigt se ett mönster på så få år. Denna säsong har vi satt nya rekord dock, dom har kommit en efter en. Den längsta tiden utan något snöfall (105 dagar, Fairbanks), en av de lägst rapporterade snödjupen för 9e April (Senaste gången var 1965, Fairbanks), varmaste Januari, Februari och Mars (Fairbanks), minsta snöackumulationen , alltså sedan de började mäta (Anchorage). Tyvärr så är kanske det här det nya normala. Det är svårt att kunna säga hur saker och ting kommer att se ut i framtiden , men man kan spekulera och forskarna kan modellera. Det är ju inte direkt någon nyhet att det blivit varmare på vissa ställen av jordklotet de senaste femtio åren. Jag cyklade till Creamers Field häromdagen, för att se alla svanar som det verkade om hela stan pratade om, tydligen så var det rekordmånga, flera hundra svanar rapporterades. När jag kom dit så var det bara två förstås, och sedan kom fyra till.