I Backspegeln 2017, del 4

 

Fredags Tillbakablick

Oktober

    Så kom Oktober, och mera jobb förstås! Vi hade några kompisar över på middag, en middag fylld av köttbullar, snaps, och trevligt sällskap! I slutet av Oktober så åkte vi till New York, den där stora staden som jag har absolut noll intresse för. Men jag vandrade mycket genom Central Park, ungefär 14 km varje dag. Central Park är så oerhört stor, den är ungefär 4 km lång och 0.8 km bred, och det finns många småvägar inne i parken. Efter det åkte vi till Princeton. Har du aldrig varit i Princeton så kan jag varmt rekommendera det stället. Ungefär som England på steroider. Fina gamla byggnader med spiror och torn, och alla dessa stora lövträd som finns runtom! 

 
 

November

    November kom och med den mer höstfärger. Höst har blivit en sorgsen månad för mig, sedan mamma dog 2016. Denna November kom med dåliga nyheter igen, W's katt Olive blev sjuk och det slutade med att hon dog ungefär en vecka efter att vi börjat märka att något inte riktigt var som det skulle. Vi skulle till sist avliva henne hos veterinären men precis som Olive alltid har varit så dog hon helt av sig själv innan de hann göra henne redo för avlivning. Hon var bara 8 år, så det var väldigt oväntat. Vår fina lilla Alaska katt. Vi har ju en till Alaska katt, Tycho, men vi saknar ju förstås Olive väldigt mycket. 

 
 

December

    December, och ännu en Jul i USA. Detta året åkte vi inte till Bozeman, utan vi stannade i Madison. Jag bakade och bakade, saffransbullar! Ingen snö hade vi dock, och dagen innan Julafton så var jag lite nedstämd, min första Jul i USA utan snö, kändes väldigt snopet. Jag som älskar snö och kallt väder. Men sedan så vaknade jag på Julaftonsmorgon och såg att det snöade! Vi åkte till en park utanför Madison och vandrade, det var bara vi i Parken, väldigt konstigt tyckte vi. Vi firade Jul med både Svenska och Amerikanska traditioner, precis som vi gör varje år.  På Julafton hade vi även en brasa utomhus, så mysigt.