Posts filed under Wisconsin

I Backspegeln 2018, del 1

IMG_6052-March 03, 2018.jpg

Fredags Tillbakablick

Minnen

Första Kvartalet, 2018

    Egentligen så är det helt sjukt hur fort 2018 passerade. Man tänker ju aldrig på det förrän det är över. Och nu sitter jag här, redan i 2019 och tänker tillbaka på vad som hänt det senaste året. Eftersom W skulle disputera under sommaren så visste vi att vi med stor sannolikhet skulle flytta runt Juni/Juli. Jag spenderade en hel del av början av året att organisera min egen forskning och sedan i somras så flyttade vi till staden New York. Det blev ju minst sagt en ganska stor kontrast, en kontrast som vi forfarande bearbetar. Jag fick även i somras en chans att återigen komma tillbaka till staten som har mitt hjärta, Alaska. Sedan rullade hösten på snabbt, nästan för snabbt, och efter en resa norrut till Montreal och Adirondacks så var det nästan jul. Och nu har som sagt det nya året redan startat.

Januari

    Vi hade ju firat jul och nyår i Madison, vilket är ganska ovanligt. Vi brukar annars fira i Bozeman, MT, men vi hade bestämt att fira på hemmaplan. Jag spenderade många dagar uppe i Trout Lake, en hel del skidåkning men mest skrivande och organisering av min egna forskning. W och jag åkte iväg reda på nyårsdagen, och lite senare åkte jag upp igen med Stanley labbet från CFL. Snön började långsamt att försvinna i Madison men det välkomnades av skridsko entusiaster när det helt plötsligt blev extremt bra is med hjälp av lite regn och kalla temperaturer. Vi introducerade även Tyckte till David Attenborough’s Planet earth, och delen om barrskogen och alla djur man finner där, som du säkert kan se så var han som trollbunden.

Februari

    I Februari åkte vi återigen till Trout Lake, denna gången med Turner labbet. Det blev mer skidåkning vilket var jättehärligt. Hemma i Madison så kom en sista snöstorm med väldigt lite snö, och resten av månaden kunde man långsamt se snön försvinna mer och mer. Jag bakade, som vanligt, semlor inför fettisdagen. Vi gjorde hemmagjord pizza och gick till en av våra favorit barer i Madison. Jag hjälpte till med lite jord experiment på jobbet och arbetade på en publikation om lövsönderfall i tropikerna, och innan jag visste ordet av så hade februari passerat.

Mars

    Helt plötsligt så började vi inse att vi skulle flytta under sommaren och fick lite panik av att vi inte skulle hinna se allt vi ville i Wisconsin och runtomkring. Så vi packade väskorna och körde norrut till Door County. Där spenderade vi några kalla men helt fantastiska dagar. När vi kom tillbaka till Madison så hade ingen ny snö kommit, men vi det här laget så hade vi kanske tröttnat på den ändå? Jag bakade återigen, gick på promenad i vårt kvarter och sedan var även Mars över.

Restaurangtips

Ett Foto Per Dag

2018/12/27

18.

Chequamegon-Nicolet National Forest, Wisconsin. Maj 2017

Tälta igen

Tälta i USA

Memorial Day Weekend

Tälta

 

Äventyrs Tisdag

Memorial Day

    Memorial Day är en stor dag här i USA, då man hedrar och tänker på de som har förlorat sina liv i den amerikanska armen. I Alaska så brukade vi alltid åka på något litet äventyr just denna helgen, eftersom det alltid lyckades bli en långhelg på ett eller annat sätt. Nu kände jag att W och jag hade varit lite dåliga på det på sistone så vi åkte iväg på en liten roadtrip norrut. 

 
 

North Woods

    Vi körde ca 5 timmar norrut, ungefär 450km tills vi kom fram till Chequamegon-Nicolet National Forest, världens mest komplicerade namn att uttala, tills någon säger hur det uttalas för då blir det genast lite lättare :) Den här långhelgen innebar ju förstås att vi inte var ensamma på vägen, utan det var ganska mycket trafik precis utanför Madison, men ju längre norrut vi körde desto mindre trafik blev det. Det verkar ju som det är något universellt över det, det där med att trafiken blir glesare norrut.. 

 
 

Tälta

    Mycket folk på vägarna kan ju även betyda att diverse tältplatser redan är tagna då man kommer fram. Jag försökte att boka en tältplats innan vi åkte, ungefär 2 dagar innan, men det gick inte, tydligen så måste man veta redan flera dagar innan att man ska tälta för att kunna boka en plats på nätet. Annars så finns det ju även "först till kvarn" platser, men de är ju som sagt först till kvarn. Här i USA finns det något som heter dispersed camping, de gäller tex i dessa National Forests och innebär att man får tälta på andra platser som tillhör National Forest så länge man inte är i närheten av en camping plats, eller någons privata boende. I Montana och Alaska är det här ganska enkelt att hitta, men i Wisconsin upptäckte vi att det faktiskt inte riktigt finns sådär värst mycket småvägar där man skulle kunna testa dispersed camping. Vår absoluta nödlösning fick ju vara att sova i bilen om vi inte hittade något. 

 
 

Chequamegon-Nicolet National Forest

    När vi kom fram till en av de campingplatserna jag kollat på under bilresan så valde vi att köra höger och följa "loop 1", och där fick vi jackpot. En tältplats stod där helt tom precis vid en sjö och bara väntade på oss. Sån himla tur sådär fem på eftermiddagen en lördag under en långhelg. W åkte och cyklade lite och jag satte upp tältet. 

 
 

Fästingar!!!

   Det var så varmt denna helgen, blandat med lite regn då och då, så det blev väldigt fuktigt och klibbigt. Medan jag satte upp tältet såg jag en liten insekt på marken som jag inte hade sett på flera år, såpass att jag inte riktigt visste om det verkligen var en fästing eller inte. Jag dödade den och sparade den så W också kunde identifiera den. Jo, W instämde, detta var minsann en fästing. Och så började vi leta fästingar på W som precis cyklat i tätt buskage. Jepp, här fanns det garanterat mycket fästingar. Jag tror vi tog bort ungefär 50 fästingar totalt under hela helgen. Vi fick en väldigt trevlig helg ändå, med massa god mat och mountain biking. 

 
 

    När var du och tältade sist?