Brady's Bluff och Sagoskogen

 

Äventyrs Tisdag

Brady's Bluff - Sagoskogen

    Det område vi åkte till för att campa häromveckan har även en del kortare vandringsleder. Då vi kom fram till Perrot State Park rekommenderade en av de anställda en kort vandringsled som i princip gick upp för en brant udde. Det var ganska sent på eftermiddagen redan och han tittade på sin klockan och sa att vi kanske kunde hinna med att se solnedgången om vi satte upp tältet fort. Ähh tänkte jag och bestämde mig för att inte göra det. Men så såg jag hur fint solen lyste redan då vi körde mot camping platsen, och så körde vi förbi stället där vandringsleden började, så jag ändrade mig ganska fort. Vi tog en öl när vi kom fram till vår tältplats och sedan tog jag cykeln tillbaka till vandringsleden, medan W satte upp tältet.

 
 

      Jag sprang i princip hela vägen uppför udden.

 
 

    Det kändes som jag var och klättrade i en trädkoja med alla dessa trätrappor och utkiksplatser.

 
 

    Jag skickade förstås bilder till W på solnedgången och han ångrade sig förstås. Inte bara på grund av den fina solnedgången, men även för att vandringsleden var ganska häftig i sig. Så vi åkte förbi där på vägen hem dagen efter också. 

 
 

   Själva udden består av en sekundär bergart, Dolomit, den här Dolomit gruppen heter "Praire du Chien".

 
 

    I mitten på 1930 talet, och under den stora depressionen i USA, byggdes stora delar av den här vandringsleden av "Civilian Conservation Corps" (CCC). CCC bildades under Roosevelts inrådan för att öka efterfrågan av arbetskraft men även för att bevara naturen och "hålla ungdomen borta från gatorna". 

 
 

    Dessa stentrappor täcker stora delar av denna korta vandringsled, och idag så har man börjat att restaurera vissa delar förstås. Nu har man dock börjat sätta in trätrappor istället, kanske de insåg att sten är ganska tungt att bära uppför udden. 

 
 

    Titta bara på de fina arbetet och resultatet av alla dessa stentrappor då de smälter in med vegetationen. 

 
 

   Jag vet, jag säger det här nästan varje gång men det är så grönt och lummigt i Wisconsin på sommaren.

 
 

    Vi fick samma fina vy igen, eller igen för mig, men första gången för W.

 
 

      Har ni någon vandringsled som ni hittat alldeles nyligen?