Men norra Wisconsin då?

 

I do like the UP, there is something about it up there, it's like Alaska or something, I mean, that's the only place I have been in all of the United states that reminds me of all of the UP. It's like a separate kind of place you know, with their own deal. Plus everybody really needs each other up there, you know, there's no joke I mean in the winter up there, you better damn well know your neighbors up there. If you see a car stalled you better stop. That's what it takes to build a community. You got to need each other and they still do in the UP so that's a cool place. - Greg Brown

 
 

Onsdagstankar

The Northwoods

    Om du kör tillräckligt långt norrut så kommer du till slut att nå gränsen av Wisconsin till Michigan, och då du kör in i Michigan så hamnar du i UP, upper peninsula som de kallar det. Norra Wisconsin kallas för den "norra skogen". Det är dit folk åker då de vill uppleva lite mer snö, och eller djupa granskogar. För ett par helger sedan så åkte vi upp till "norra skogen" och som alltid då vi ska åka någonstans på vintern så blev det världens snöstorm i slutet, fast vi kom fram till slut ändå. Just denna resan så hade vi av någon oklar anledning (jag skyller på W förstås) bestämt oss för att inte ta med längdskidorna. Och det fick vi ju förstå ångra. Vi fick några fina vandringar i skogen istället, så egentligen så gjorde det faktiskt inte så mycket. 

 
 

Lite som Sverige?

    Wisconsin påminner lite granna om Sverige, men bara lite. Det finns en väldans massa sjöar här, och uppe i "norra skogen" också förstås. När det kommer till trädarter och växtarter så har Wisconsin bra mycket fler än vad vi ser i Sverige. Det blir ju trots allt mycket varmare i Wisconsin än i Sverige, tänk uppemot 35 grader på sommaren....och fuktigt. Denna sommaren ska jag göra ett nytt försök till att lära mig fler arter, eftersom det kanske inte riktigt gick sådär jättebra förra året.

    Vad tycker du om djupa skogar? Gillar du också att vandra i dom, eller vill du kanske hellre vandra i bergen, eller uppe i tundran eller kanske helt enkelt på stan?