Posts filed under Livet i Madison

I Backspegeln 2018, del 2

Fredags Tillbakablick

Minnen

April

Under Mars månad hade det mesta av snön försvunnit, men så kom April med en sista snöstorm. Det blev mer jobb i labbet och mer bakning som vanligt. W disputerade och vad för slags tårta bakar man till en ny doktor? Jo eftersom han studerar hur skogsbränder påverkar vad för slags vegetation som kommer tillbaka så tänkte jag att en chokladtårta med lite skogsbrandsmålning runtom skulle passa bra. Sedan åkte vi äntligen till Wyalusing State Park, en plats vi länge velat besöka. Våren försökte snabbt ta sig fram, även fast det var väldigt kallt.

Maj

    Nu hade sommaren kommit med stormsteg, och i och med det så introducerades olika statyer av skolans maskot över hela campus. Den utanför min avdelning visade anatomin av maskoten. W tog examen och nu hade vi alltså ytterligare en doktor i familjen. Jag gjorde mer forskning och i och med W’s examen kom även hans familj på besök. Vi besökte Olbrich Botanical Park som vi ofta gör för att möta sommaren ordentligt. W och jag åkte sedan norrut, genom Duluth och en snabbvisit till Vikre distilleri. Sedan fortsatte vi norrut mot Superior National Forest. Jag tror vi båda två var överraskade av hur vackert det faktiskt var här, nästan som Alaska men utan bergen. På något sätt hade vi helt missat det.

Juni

    Hetare temperaturen bjöd Juni på. Jag fick ett fantastiskt vykort som bestod av ett pussel från en blogg kompis i Sverige. Vi åkte till Minneapolis och jag var på min första baseball match, något som fort blev min första icke-baseball baseball match efter en 4 timmars försening pga regn. Tillbaka i labbet så analyserade och utvecklade jag ett protokoll för ett experiment. Vi gick till vår favorit cocktail bar en sista gång, sa hej då till mitt labb, och sedan packade vi ihop alla våra saker. Efter ett sista besök på vår kvarterskrog så lämnade vi Madison, WI och kom fram i New York och Manhattan den varmaste dagen i mannaminne, 41 grader och 90% luftfuktighet, perfekt för att flytta in ju…

I Backspegeln 2018, del 1

IMG_6052-March 03, 2018.jpg

Fredags Tillbakablick

Minnen

Första Kvartalet, 2018

    Egentligen så är det helt sjukt hur fort 2018 passerade. Man tänker ju aldrig på det förrän det är över. Och nu sitter jag här, redan i 2019 och tänker tillbaka på vad som hänt det senaste året. Eftersom W skulle disputera under sommaren så visste vi att vi med stor sannolikhet skulle flytta runt Juni/Juli. Jag spenderade en hel del av början av året att organisera min egen forskning och sedan i somras så flyttade vi till staden New York. Det blev ju minst sagt en ganska stor kontrast, en kontrast som vi forfarande bearbetar. Jag fick även i somras en chans att återigen komma tillbaka till staten som har mitt hjärta, Alaska. Sedan rullade hösten på snabbt, nästan för snabbt, och efter en resa norrut till Montreal och Adirondacks så var det nästan jul. Och nu har som sagt det nya året redan startat.

Januari

    Vi hade ju firat jul och nyår i Madison, vilket är ganska ovanligt. Vi brukar annars fira i Bozeman, MT, men vi hade bestämt att fira på hemmaplan. Jag spenderade många dagar uppe i Trout Lake, en hel del skidåkning men mest skrivande och organisering av min egna forskning. W och jag åkte iväg reda på nyårsdagen, och lite senare åkte jag upp igen med Stanley labbet från CFL. Snön började långsamt att försvinna i Madison men det välkomnades av skridsko entusiaster när det helt plötsligt blev extremt bra is med hjälp av lite regn och kalla temperaturer. Vi introducerade även Tyckte till David Attenborough’s Planet earth, och delen om barrskogen och alla djur man finner där, som du säkert kan se så var han som trollbunden.

Februari

    I Februari åkte vi återigen till Trout Lake, denna gången med Turner labbet. Det blev mer skidåkning vilket var jättehärligt. Hemma i Madison så kom en sista snöstorm med väldigt lite snö, och resten av månaden kunde man långsamt se snön försvinna mer och mer. Jag bakade, som vanligt, semlor inför fettisdagen. Vi gjorde hemmagjord pizza och gick till en av våra favorit barer i Madison. Jag hjälpte till med lite jord experiment på jobbet och arbetade på en publikation om lövsönderfall i tropikerna, och innan jag visste ordet av så hade februari passerat.

Mars

    Helt plötsligt så började vi inse att vi skulle flytta under sommaren och fick lite panik av att vi inte skulle hinna se allt vi ville i Wisconsin och runtomkring. Så vi packade väskorna och körde norrut till Door County. Där spenderade vi några kalla men helt fantastiska dagar. När vi kom tillbaka till Madison så hade ingen ny snö kommit, men vi det här laget så hade vi kanske tröttnat på den ändå? Jag bakade återigen, gick på promenad i vårt kvarter och sedan var även Mars över.

Restaurangtips

Ett Foto Per Dag

2018/12/27

18.

Chequamegon-Nicolet National Forest, Wisconsin. Maj 2017