I Backspegeln 2018, del 2

Fredags Tillbakablick

Minnen

April

Under Mars månad hade det mesta av snön försvunnit, men så kom April med en sista snöstorm. Det blev mer jobb i labbet och mer bakning som vanligt. W disputerade och vad för slags tårta bakar man till en ny doktor? Jo eftersom han studerar hur skogsbränder påverkar vad för slags vegetation som kommer tillbaka så tänkte jag att en chokladtårta med lite skogsbrandsmålning runtom skulle passa bra. Sedan åkte vi äntligen till Wyalusing State Park, en plats vi länge velat besöka. Våren försökte snabbt ta sig fram, även fast det var väldigt kallt.

Maj

    Nu hade sommaren kommit med stormsteg, och i och med det så introducerades olika statyer av skolans maskot över hela campus. Den utanför min avdelning visade anatomin av maskoten. W tog examen och nu hade vi alltså ytterligare en doktor i familjen. Jag gjorde mer forskning och i och med W’s examen kom även hans familj på besök. Vi besökte Olbrich Botanical Park som vi ofta gör för att möta sommaren ordentligt. W och jag åkte sedan norrut, genom Duluth och en snabbvisit till Vikre distilleri. Sedan fortsatte vi norrut mot Superior National Forest. Jag tror vi båda två var överraskade av hur vackert det faktiskt var här, nästan som Alaska men utan bergen. På något sätt hade vi helt missat det.

Juni

    Hetare temperaturen bjöd Juni på. Jag fick ett fantastiskt vykort som bestod av ett pussel från en blogg kompis i Sverige. Vi åkte till Minneapolis och jag var på min första baseball match, något som fort blev min första icke-baseball baseball match efter en 4 timmars försening pga regn. Tillbaka i labbet så analyserade och utvecklade jag ett protokoll för ett experiment. Vi gick till vår favorit cocktail bar en sista gång, sa hej då till mitt labb, och sedan packade vi ihop alla våra saker. Efter ett sista besök på vår kvarterskrog så lämnade vi Madison, WI och kom fram i New York och Manhattan den varmaste dagen i mannaminne, 41 grader och 90% luftfuktighet, perfekt för att flytta in ju…