I Backspegeln 2018, del 3

Fredags Tillbakablick

Minnen

Juli

    Vi kom ju till New York under den varmaste och fuktigaste helgen i mannaminne. Och innan jag visste ordet av satt jag på flyget över glaciärtäckta landskap och landade till slut i världen ände, inte riktigt men i västra Alaska och Nome. Ungefär som en saga fast förstås, som på alla andra ställen i Alaska, en saga med en baksida. Här hade jag havet i ryggen och bergen framför mig. Bergen med ett av de äldsta djuren på jorden, Visenterna. Här spenderade vi 4 Juli, en av alla de national dagarna jag firat i Alaska, och det visade sig likna alla de andra. I slutet av vistelsen åkte vi för att spana in “the Train to Nowhere”. På väg tillbaka till civilisationen hade jag ungefär 9 timmar i Seattle. W’s moster kom och hämtade upp mig på flygplatsen och efter en trevlig eftermiddag och kväll var jag på väg mot New York igen. Tillbaka i Manhattan gick tiden oerhört fort och snart var Augusti här.

Augusti

    Augusti fortsatte med längre perioder av hetta och luftfuktighet. Jag vet inte ens hur jag kommer överleva nästa år, men förhoppningsvis går det. Vi undersökte nya ställen, bland annat en Rysk bar som var ganska intressant. En annan sak som vi uppskattar är alla parker man kan besöka, och det är verkligen härligt att ha dom. Tycho gillar ju inte när det är för varmt så det var lite jobbigt för honom till och från förstås. Jag utforskade fler ställen på egen hand, bland annat Rockefeller Park som hade en hel del intressanta bronsstatyer. Vi spenderade många eftermiddagar i Central park, med ett glas vin eller en öl, ofta spelandes cribbage. Vi gick över Brooklyn Bridge och upptäckte nya ställen av Brooklyn. Sedan åkte vi även till Chinatown och köpte räkor och lite asiatiska mattillbehör. I Chinatown är det nämligen väldigt billigt med specifika saker, tex. en del grönsaker, kokosnötsmjölk och siracha.

September

    När September kom så behövde vi en paus från storstadslivet och åkte till W’s farmor i Pennsylvania. Vi cyklade och upptäckte områden runt hennes hus. Väl tillbaka till New York så sprang vi en hel del, hittade ny mat på olika ställen, åkte till Red Hook i Brooklyn och IKEA. På väg tillbaka från IKEA så köpte vi Ecuadorisk mat från en food truck och åt maten på en bar i närheten. Vi gick också och såg Paul Simons sista konsert på hans sista turné i Flushing, Queens. Jag åkte även och hälsade på en nygammal vän i Long Island City. Vi pluggade tillsammans i Uppsala på SLU och nu har hon bott ett par år här i New York. Vi åkte även till Princeton som är lite av en favoritplats för mig. Jag gillar verkligen den lilla universitets staden. Tillbaka i New York så spenderade vi mer tid i parken, gick the High Line och gick förbi en bar som hette “the Trailer Park Lounge” som vi var tvungna att besöka, vem vill inte spana in ett sådant ställe?