I Backspegeln 2018, del 4

Fredags Tillbakablick

Oktober

    Efter en väldigt varm Augusti så kom nu Oktober med något mildare temperaturer. Vi gjorde en och annan utflykt till Central Park och andra parker runtom Manhattan. Halloween är ju stort i USA men jag tror faktiskt aldrig att jag sett så många trick or treaters som jag gjorde denna Halloween. Jag skulle gå tvärsöver Manhattan för att möta W och lyckades välja en gata som var smockfull av barn med deras föräldrar som var ute och gick. I Oktober månad fick vi även en ny kattunge, en East Harlem kattunge som de hittat på gatan här. Vi döpte honom till Garvey, efter Marcus Garvey eftersom han har haft stort inflytande i Harlem. Vi åkte till ett bröllop uppe i Montreal och på vägen tillbaka så gjorde vi vår första vandring i New York, i Adirondacks. En vandring som var helt otrolig, både i hur den var men även hur pass trötta vi blev av den. Tillbaka i storstaden gick vi på promenader igen, bland annat till Riverside Park som går längsmed västra sidan av Manhattan, men jag gick även på promenad med en svenska över Brooklyn Bridge igen.

November

    I November började det sakta men säkert bli lite kallare, så fort solen gick ned så kände man de kalla vindarna. Jag kan fortfarande inte förstå att vi faktiskt bor i New York och Manhattan, det är helt galet egentligen. När höstfärgerna sakta började göra intåg i staden så gick jag och min svenska vän från universitetet i Sverige på fotopromenad genom Central Park. Vi hade till och med två fika i parken, för varför inte. Vi fick ett tunt lager av snö som försvann efter ett par timmar, och den enda riktiga julkänslan jag fick var då jag volontär arbetade i svenska kyrkan på deras julmarknad. I slutet av månaden så bakade jag saffransbullar och pepparkakor med en annan svensk kompis här.

December

    När man mist anar det så brukar en ny månad redan ha kommit, och så var det med December. Jag hade för första gången här i USA lyckats köpa en adventsljusstake och tände ljus och fikade till alla advents söndagar. Det är första gången någonsin här. W och jag åkte ned till den södra delen av Manhattan och gick på excursion genom Seaport District. Vi åkte även till Chinatown, igen, och som vanligt har vi världens godaste middag då vi kommer hem därifrån. Sedan kom min pappa till jul och vi gick på fler upptäcktsfärder genom staden. Vi gick till Interpid Sea, Air and Space Museum, gick runt i East Harlem och Central Park men även upper east side. Vi åkte till Brooklyn, Long Island City, Roosevelt Island, the Battery, Chinatown och Hells Kitchen. Och säkert en massa andra ställen som jag redan glömt. Vi lyckades även få in en sen kväll/natt vid Times Square. Det tråkigaste med denna julen var dock att det var min allra första jul här i USA utan någon som helst snö på marken.