I Backspegeln 2017, del 3

 

Fredags Tillbakablick

Juli

    När juli till sist kom så hade vår trädgård nästan helt exploderat, med sin produktion av grönsaker alltså. Vår dill jag planterade växte i princip om mig. Gurkorna växte även dom som aldrig förr, helt otroligt. Jag hade mycket gurka att lägga in de kommande månaderna. Fältsäsongen var inte helt över för min del och i Juli så flög jag till Jackson Wyoming och the Tetons för att hjälpa W min fältarbete i Yellowstone. Vi fick förstås in lite kortare dagsvandringar utanför själva fältarbetet, eller ja korta och korta, sisådär 21 km blev till en dag. När jag till sist var tillbaka i Madison så väntade trädgården på mig, jag hade varit orolig att den skulle dö utan min tillsyn men den hade växt förvånansvärt bra.

 
 

Augusti

    Många saker hände i Augusti, mer inläggning av gurka och rödbetor förstås. Men det bästa som faktiskt hände var att pappa kom, för att vara med på vårt andra bröllop, vårt bröllop med alla våra nära och kära. Eller ja, de som kunde komma förstås :) Sedan planerade vi vår resa till Montana och även den korta turen in till Yellowstone. W åkte till Portland på konferens och jag och pappa bilade till Montana själva. Första dagen körde vi ända till Badands National Park, en bilresa på 119 mil....ja det var långt men det finns ju inte riktigt något annat skoj vi ville uppleva mellan Madison och Badlands. Vi tältade där en nätt och 6 på morgonen fortsatte vi vår resa till Beartoot pass, som var ungefär 76 mil. Där slappnade vi av då vi fått den näst sista tältplatsen och lagade mat och drack öl, och kollade på solnedgången. Pappas andra tältning på flera årtionden. Sista dagen körde vi bara 25 mil. Vi körde genom Yellowstone sist, och var framme i Bozeman tidigt på eftermiddagen. Vi spenderade ytterligare en dag i Yellowstone och sedan körde vi mot Homestake Pass en rökig morgon och gifte oss i sommarvarma vindar med djupa skogar och berg bakom oss. Vägen tillbaka till Madison tog vi via the Black Hills och Mount Rushmore. Väl tillbaka i Wisconsin så åkte vi till ett bröllop på ett sommarläger och hade en par underbara dagar innan sista resan till Chicago för att lämna pappa på flygplatsen.

 
 

September

    Temperaturerna var fortfarande väldigt milda även i September och vår trädgård producerade fortfarande en hel del grönsaker. Vi fick in några kortare vandringar men i stora lag så var September en återhämtnings månad.