I Backspegeln, del 3

 

Fredags Tillbakablick

    Somrarna i Madison är väldigt varma, alltså varma för någon som mest har upplevt det som de lite nordligare breddgraderna ger. Någon som har spenderat de senaste sex somrarna ute i fält i Alaskas vildmark. Det fanns ju en mening med den där luftkonditioneringen vi inköpte i Juni för sovrummet. Innan jag flyttade till Madison så försökte jag kola upp vilka olika pester och virus som finns för katter i Madison. Styng flugor och dess larver kom upp på sökningen. Något jag nämnde till W som skaka på huvudet och sa "asså näe, det kommer han aldrig få!". Ja, och ni kan ju gissa vad stackars lilla Tycho sedan drabbades av. Han blev jättesjuk och lyckades kräkas upp en sådan larv, som förmodligen befunnit sig i näsan och/eller svalget. Veterinären sa att han hade tur som faktiskt var vid livet, detta kan de alltså dö av, det är alltså en köttätande larv kan man säga. Annars var sommaren ganska lugn, och varm. När W kom tillbaka från yellowstone så åkte vi på lite mindre utflykter runtom i Wisconsin och Minnesota. Men det bästa som faktiskt hände var nog att jag fick ett jobb!

Juli

    W åkte tillbaka till Yellowstone för att utföra mer fältarbete, och jag lärde känna Madison mer och mer. Jag insåg även ganska fort att jag faktiskt inte riktigt hade några kläder anpassade för detta vädret. In på närmaste (som även är den bästa) second hand affären i vårt närområde och ut med en väldans massa nya shorts, som jag aldrig riktigt varit intresserad av tidigare, men nu så, nu är det ju tillräckligt varmt så. På ett sätt så var väl kanske Juli den sämsta månaden av hela sommaren i Madison. Jag försökte hitta ett jobb, W var borta, och det var varmt, väldigt varmt och fuktigt.  Och sedan där i slutet av månaden så vi alltså Tycho den där styng fluglarven. Både W och jag har födelsedag i Juli, men har bara firat våra födelsedagar tillsammans en enda gång, och då var vi inte ens tillsammans. Kanske nästa år? Eller vänta, antagligen inte. Jag försökte att påta så mycket jag kunde i min lilla trädgård, som inte riktigt blev så bra eftersom jag startade så sent, men jag köpte mycket grönsaker från de lokala bönderna på två olika marknader i staden. 

 
 

Augusti

    Fler varma dagar, och glass, glass i stora lass. Visste du att Alaska har varit på första plats för glass konsumtion per invånare i USA? Jag tror inte riktigt att det kanske stämmer längre, men iallafall, ganska häftig fakta. Och jag älskar ju glass. W's mamma och faster kom på besök, och vi åkte till Minneapolis och W's bror ett par dagar och sedan kom de hit till oss. I Minneapolis så besökte vi svenska institutet och en stor herrgård, Ikea förstås och massa bryggerier och restauranger förstås. Det finns inga berg här i Madison, men jag försökte göra det bästa av situationen och träna på lite mer macro bilder med min kamera

 
 

September

  Och så kom September, mer vandring och utforskning, och jag hjälpte även W med hans experiment. Vi åkte även till La Crosse, W och hans bror gjorde en cykeltur och jag cyklade åt andra hållet, något långsammare. Sedan besökte vi även världens vackraste skog, som jag kallar trollskogen, för att det var precis så den såg ut. Vi campade den natten och åt smores, smores med banan, choklad, marshmallow och kex, så himla gott. Sedan cyklade vi en väg som heter Elroy Sparta, och går igenom flera gamla järnvägstunnlar. Väldigt häftigt att se. I september så producerade min lilla trädgård fortfarande gurka, sallad, och bönor, helt otroligt jämfört med Alaska! I slutet av månaden så åkte vi till Colorado för ett bröllop, ett mycket vackert höstbröllop med fina färger. 

 
 

    Gjorde du något kul sådär på sensommaren eller början av hösten?