"Så långt jag kan se, så finns det ingenting, absolut ingenting där ute"

 

Ännu en dyster Dag i Historien

    För ett par år sedan så trodde jag aldrig att vi skulle behöva försvara klimatförändringarna, och det faktum att vi människor har påskyndat det vi nu ser framför oss. Nu har ett av världens mäktigaste länder fått en president som tror att klimatförändringar är ett påhitt. Sekunder efter det att Trump svurits in som den 45te presidenten så ändrades förstås hemsidan till regeringen. Det i sig är inte så konstigt, klart olika presidenter vill ge olika fokuseringar. Det som är upprörande är att klimatförändringarna och vad USA ska/gör får att mildra effekterna är helt borta, det är helt enkelt inte någon kärnfråga längre för den nya presidentens regering. Detta är ju kanske inte något helt nytt med tanke på hur kampanjerna har sett ut, men vi har även sett lite förhandsblickar om vad som komma skall. Innan presidenten svors in så hade folk arbetat nästan dygnet runt med att spara data och information så de inte försvann efter att presidenten svurits in. På Riktigt!

 
 

    Nu så måste vi komma ihåg att stå upp för människor och fakta, kämpa mera, undervisa mera. USA har nu en regering som inte stödjer klimatforskning, eller vill försöka bevara den vackra naturen vi nu har kvar:

 
 

    Vad har du för tankar kring det här? Se gärna 15 minuters filmen nedan som visar en del av kampen om ANWR i Alaska.