I Backspegeln 2018, del 1

IMG_6052-March 03, 2018.jpg

Fredags Tillbakablick

Minnen

Första Kvartalet, 2018

    Egentligen så är det helt sjukt hur fort 2018 passerade. Man tänker ju aldrig på det förrän det är över. Och nu sitter jag här, redan i 2019 och tänker tillbaka på vad som hänt det senaste året. Eftersom W skulle disputera under sommaren så visste vi att vi med stor sannolikhet skulle flytta runt Juni/Juli. Jag spenderade en hel del av början av året att organisera min egen forskning och sedan i somras så flyttade vi till staden New York. Det blev ju minst sagt en ganska stor kontrast, en kontrast som vi forfarande bearbetar. Jag fick även i somras en chans att återigen komma tillbaka till staten som har mitt hjärta, Alaska. Sedan rullade hösten på snabbt, nästan för snabbt, och efter en resa norrut till Montreal och Adirondacks så var det nästan jul. Och nu har som sagt det nya året redan startat.

Januari

    Vi hade ju firat jul och nyår i Madison, vilket är ganska ovanligt. Vi brukar annars fira i Bozeman, MT, men vi hade bestämt att fira på hemmaplan. Jag spenderade många dagar uppe i Trout Lake, en hel del skidåkning men mest skrivande och organisering av min egna forskning. W och jag åkte iväg reda på nyårsdagen, och lite senare åkte jag upp igen med Stanley labbet från CFL. Snön började långsamt att försvinna i Madison men det välkomnades av skridsko entusiaster när det helt plötsligt blev extremt bra is med hjälp av lite regn och kalla temperaturer. Vi introducerade även Tyckte till David Attenborough’s Planet earth, och delen om barrskogen och alla djur man finner där, som du säkert kan se så var han som trollbunden.

Februari

    I Februari åkte vi återigen till Trout Lake, denna gången med Turner labbet. Det blev mer skidåkning vilket var jättehärligt. Hemma i Madison så kom en sista snöstorm med väldigt lite snö, och resten av månaden kunde man långsamt se snön försvinna mer och mer. Jag bakade, som vanligt, semlor inför fettisdagen. Vi gjorde hemmagjord pizza och gick till en av våra favorit barer i Madison. Jag hjälpte till med lite jord experiment på jobbet och arbetade på en publikation om lövsönderfall i tropikerna, och innan jag visste ordet av så hade februari passerat.

Mars

    Helt plötsligt så började vi inse att vi skulle flytta under sommaren och fick lite panik av att vi inte skulle hinna se allt vi ville i Wisconsin och runtomkring. Så vi packade väskorna och körde norrut till Door County. Där spenderade vi några kalla men helt fantastiska dagar. När vi kom tillbaka till Madison så hade ingen ny snö kommit, men vi det här laget så hade vi kanske tröttnat på den ändå? Jag bakade återigen, gick på promenad i vårt kvarter och sedan var även Mars över.