Hallon

 

Plocka Hallon

    Häromveckan så åkte vi iväg för att plocka hallon! Jag hade kollat upp lite "U pick" ställen då jag precis flyttat hit. Vi glömde bort det då, men nu kom jag ihåg det och det hade inte kunnat vara bättre timing än detta, eftersom det nu är högsäsong för hallon. Det stället vi åkte till var dessutom väldigt nära Madison.

 
 

    Det regnade på morgonen och de kanske skrämde i väg de flesta? Iallafall så var det väldigt lite folk där, men massor av hallon. De hade två olika sorter, guld och vanliga. Jag gillade inte alls guld varianten utan det blev mest den vanliga röda varianten vi fick med oss hem.

 
 

    Jag skulle göra sylt var tanken, men tiden går och vi bestämde oss fort för att frysa in hallonen. Jag testade ett nytt trick, där man lägger hallonen i en zip lock påse och stänger den nästan hela vägen. Sedan sänker man ned påsen i en stor hink med vatten, och du får automatiskt en vakuum förpackad produkt!

 
 

    Målet är som sagt att göra marmelad/sylt, har du något bra recept kanske?

 
Posted on September 19, 2016 and filed under Livet i Madison, Wisconsin.