Min Sommar Bucketlist och mina Sommarplaner

Backpacking in Yellowstone National Park

 

Sommarplaner

    Ett par andra bloggare (Livet från den ljusa sidan, Fantasiresor, Äntligen Vilse, och säkert några fler) har skrivit om deras sommarplaner. Jag tänkte att jag också skulle dela med mig av mina planer inför denna sommar. Jag vill också dela med mig av min bucket list, alltså sådana saker jag absolut bör pröva på/lära mig denna sommaren också, de kommer i slutet av detta inlägg :)

På vilka platser spenderar du din sommar?

    Alltså i våras så trodde jag aldrig att min sommar skulle bli så innehållsrik som den faktiskt är just nu. Jag kommer åka till Puerto Rico i 8 dagar redan på Torsdag, biljetten bokades för inte alls länge sedan. Det är ingen semester dock, utan enbart fältarbete, så kommer främst spendera all min tid i regnskogen med att mäta träd diameter och ta jordprover. 

 
 

     I juli så kommer jag åka till Yellowstone National Park, alltså den parken ligger så varmt om mitt hjärta just nu. Den resan inkluderar även Tetons National Park. Alltså, två smällar i en, kan det bli bättre? Denna resa är inte heller någon slags semester, utan det blir fältarbete här också. Vi ska försöka räkna ut den mängden kol som finns i det döda träden som är kvar efter olika skogsbränder. Sedan ska vi även räkna antal fröplantor som har kommit upp efter olika bränder.  Jag kommer flyga till Jackson, Wyoming, och sedan flyga tillbaka hem från Bozeman (MT).

 
 

Augusti

    I augusti kommer pappa äntligen och hälsar på igen. Vi har ju planerat denna resa länge och mamma skulle varit med hon också, men nu blev det inte så :( Pappa kommer flyga till Chicago, Illinois där vi hämtar upp honom, och sedan är vi ett par dagar här i Madison, WI. Sedan ska jag och pappa bila från Madison till Bozeman, MT eftersom W och jag ska ha vår bröllopsfest där :) Så kommer vi även att besöka Yellowstone igen förstås, så pappa också får se den parken! Sedan kör vi tillbaka till Madison och ska till ett annat bröllop i Wisconsin, typ som ett sommarkollo bröllop, det ska bli spännande! Sedan åker vi till Chicago ett par dagar så pappa får se den staden också!

 
 

    Resten av tiden så blir det bara jobb här i Madison för min del, jag har precis börjat jobba fulltid, istället för 50%, så nu blir det lite mer press för att bli färdig men denna långdragna doktor.

Hur länge är du ledig i sommar?

    Totalt blir det nog runt en månad som jag kommer vara "ledig". Det kommer väl bli en hel del jobb ändå, för min egen del, annars så blir jag aldrig färdig!

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

    Jag skulle absolut inte säga nej till en resa till Alaska förstås, men nu var vi ju där alldeles nyss och sedan så har vi varken tid eller pengar till det just nu. 

 

Alaska

 

Hur ser din Midsommar ut?

    Jag är så himla dålig på att fira midsommar här i USA, men har faktiskt gjort det ett par gånger. 

 

Midsummer in the mountains

    Ett av mina favoritminnen av midsommar här i USA är från Alaska, under midnattssolen!  Vi vandrade uppe i bergen och sedan tältade vi, den absolut bästa midsommarnatten i mannaminne!

     I år har jag faktiskt köpt matjessill, men vet inte om jag hellre vill spara den tills pappa kommer. Jag ska nog försöka lägga in lite sill kanske! Det blir eventuellt ett midsommar firande med den skandinaviska gruppen här i Madison, vi får se helt enkelt.

 
 

Vad innehåller dina bästa sommardagar?

    Minna bästa sommar dagar är ute i bergen någonstans, under midnattssolen, sittandes runt en lägereld och bara vara med nära och kära.

 
 

Hur bemöter du en regnig dag?

    Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, eller? Det är klart att om det regnar för mycket så är det ju väldigt trist. När jag gjorde fältarbete i Alaska så fanns det garanterat inga dåliga väder, du åkte ut i fält i vilket väder som helst. 

 
 

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

    Förra året så flyttade jag ju ifrån min favorit stat Alaska, och hit till Madison, WI. Vi körde ju drygt 700 mil totalt. Sedan så åkte W till Yellowstone och jag var helt själv i denna nya stad, så det tog ett tag att anpassa sig. Jag kände mig ganska ensam men sedan i slutet av sommaren så fick jag jobb och det var en lättnad. Så denna sommaren kommer jag inte känna mig lika ensam förstås, och sedan får jag resa lite mer och även göra mer fältarbete!

 
 

Vilka spenderar du semestern med?

    Jag kommer spendera min semester med min familj, pappa och W och även eventuellt mina svärföräldrar tror jag. Vi får se. 

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

    Mjoo, kanske Alaska, fast vi får se vad som händer. 

Sommar Bucket List

Jag har några saker som jag vill lägga upp på min Sommar Bucket list:

  • Jag vill lära mig att segla
  • Jag vill lära mig att flugfiska och hitta fina sjöar att göra det vid här i Wisconsin
  • Jag vill vandra och upptäcka både nya och gamla ställen
  • Jag vill börja cykla, alltså road biking, vad nu det heter på svenska?
  • Jag vill börja cykla mer mountainbike trails
  • Jag vill börja springa längre distanser igen, och börja med trailrunning igen.

    Vad är dina planer inför sommaren?