Jag är en Nordlig Kvinna?

 

    Visste du (eller iallafall baserat på min erfarenhet) att det just nu (februari-mars) är den bästa tiden på året att se just norrsken? Jag tittar tillbaka i mitt bildbibliotek och inser att jag faktiskt såg norrskenet nästan varje kväll förra året (2016) runt denna tid. Ibland var det jättesvagt och andra gånger en helt otrolig ljusshow. 

 
 
Oh, it was wild and weird and wan, and ever in camp o' nights
We would watch and watch the silver dance of the mystic Northern Lights.
And soft they danced from the Polar sky and swept in primrose haze;
And swift they pranced with their silver feet, and pierced with a blinding blaze.
They danced a cotillion in the sky; they were rose and silver shod;
It was not good for the eyes of man -- 'Twas a sight for the eyes of God.

- Robert Service
 
 

Åka norrut?

   Jag saknar de nordligare breddgraderna, den djupa skogen, de höga bergen, och den här ändlösa mörka himlen som på sommaren vänds om till en ändlös ljus himmel. Jag tror att vissa människor helt enkelt inte är födda till att bo i en storstad. Madison blir bättre och bättre för mig, jag lär mig att uppskata den här staden mer och mer varje dag, men i framtiden så hoppas jag att vi kan bo i en liten stuga någonstans i skogen, eller iallafall i närheten av skogen och dessa vackra berg. 

 
 

    Vart tillhör du?