Naturens Magiska Värld

Diamond Dust

 

Fredags Tillbakablick

Halos och Diamantdamm

    När temperaturen sjunker tillräckligt mycket formas is kristaller i luften. Dessa iskristaller lyser sedan upp om du har solens fina strålar i kombination med detta. Ibland kan du se dessa på riktigt nära håll och det är så vackert, det kallas diamond dust, diamantdamm? (ingen aning om det har något namn på svenska vet du?).

 

Halo

 

Skidåkning

    Dessa bilder får mig att sakna snö och kyla så himla mycket, men också möjligheten att kunna åka längdskidor varje dag. Jag gjorde faktiskt det, antingen till och från jobbet eller/och på lunchen, det blev förstås en väldans massa skidåkning och jag måste erkänna att sista året i Fairbanks så blev det inte så mycket skidåkning. Det enda som ofta tog emot lite (alltså innan sista året då jag var lite trött på skidandet) var mörkret kombinerat med smala skidspår och älgar. Jag är livrädd för älgar, av absolut rätta skäl, älgarna i Alaska är mycket större och mycket farligare än älgarna i Sverige (enligt min åsikt, fast å andra sidan så har jag inte så mycket erfarenhet av älgar i Sverige :))

 
 

Aurora Borealis

    Om man vill se norrsken så ska man tydligen åka till Alaska, Fairbanks för att vara mer specifik. Det är tydligen den platsen med mest chans för aurora i världen, ja alltså norra världen förstås :) Jag hade ju turen att bo där i såpass många år att jag blev alltför van med auroran. Jag kunde helt enkelt välja om jag ville gå ut eller inte, jag brukade ofta vakna mitt i natten, kolla sociala medier och aurora kameran för att se om det var något som var på gång, och sedan välja om jag ville gå upp eller inte för att ta kort/se norrskenet. 

 
 

Magiska Ljus

    Jag älskar solnedgångar och soluppgångar (det har jag nog sagt tidigare), men nuförtiden i Madison, Wisconsin så får jag tyvärr inte samma tillfällen att ta magiska kort på ljusfenomen. Visst har vi fina soluppgångar och solnedgångar, men aldrig med dessa berg i förgrunden. 

 
 

    Vad älskar du med naturen, har du något som du brinner för? Har du någonsin sett diamantdamm?