Alla Vägar går till Yellowstone?

Äventyrstisdag

Yellowstone National Park - Vinterupplagan

Parken

Vi har ju rest till Yellowstone många gånger vid det här laget, oftast på vintern men det har på sistone blivit på sommaren också. Sommaren 2017 spenderade jag ju till och med två omgångar i parken. Yellowstone National Park är uppdelad i fyra stora regioner, Norra och Södra, och Östra och Västra. Det tar en stund att ta sig från ena sidan till andra sidan av parken, speciellt om man räknar in trafikstockningar på grund av turister och bisonoxar. Under åren så har vi kört genom varje in och utgång av parken. Från nordvästra ingången vid Gardiner till den nordöstra ingången vid Cook City är det 90km. Från ingången vid Gardiner till Västra Yellowstone och staden med samma namn är det också ca 90km. Vill man köra till den södra ingången, som även tar dig in till Grand Teton National Park från den norra ingången vid Gardiner får man köra uppemot 15 mil. På hemsidan till Yellowstone National Park kan man idag hitta alla möjliga kartor, gps koordinater och broschyrer som kan komma till nytta. Nuförtiden finns det till och med en app man kan ladda ned.

Julfirande

W är ju från Bozeman och han har förstås varit i Yellowstone många gånger. Han har gjort sin forskning där, och det har även hans pappa. Ända sedan vår första jul som vi firade tillsammans här i USA har vi åkt till Yellowstone National Park de gånger vi firat i Bozeman. Vi åker alltid in i parken via Gardiner och det innebär även att vi har tillgång till norra delen av parken under vintertiden. På vintern så plogas ju inte alla vägar, så att åka söderut med bil går tex inte. Vill man besöka platser som the Old Faithful under vintertiden så får man antingen åka snöskoter eller speciellt anpassad snötransportsbuss. Guidade turer med både snöskoter och snötransportsbussen kan man boka i parken, men vi har aldrig gjort det. Vi brukar oftast åka skidor eller åka omkring och spana efter djur. Man kan ju köra från den nordöstra ingången vid Gardiner ända till Mammoth Hot Springs, men längre än så kommer man inte alltid. Olika år har olika öppningsdagar för vägarna på både sommaren och vintern, och det är alltid bäst att spana där innan man planerar en resa in i parken.

Har du någonsin åkt till Yellowstone National Park på vintern?