Där de Vilda Djuren Finns

Äventyrs Tisdag

Yellowstone National Park - Vinterupplagan

Lamar Valley är ett säkert kort för vilda djur

På vintern kan man se nästan samma djur som på sommaren. Den största skillnaden är kanske björnen. Får man se björn i December eller Januari så är det något som är oerhört fel. Om man vill se vilda djur, och speciellt bisonoxen är Lamar Valley ett bra ställe att spana ifrån, speciellt på vintern eftersom bisonoxen tar sig ned från de högre höjderna då. Här brukar folk även se vargar, men det har varit ont om det för min del. Har man ingen kikare eller riktigt bra zoom på kameran så är det svårt att skilja om man ser en varg eller prärievarg. Jag brukar luta åt prärievargs hållet eftersom vargar är relativt svåra att få se.

Djur överallt?

Kollar man igenom landskapet väl så kan man förstås se både den ena och den andra djurarten. En vinter såg vi uppemot 10 ensamma prärievargar under en hel dag. De flesta såg vi även på nära håll, längsmed vägen. Det var lite lustigt tycker jag, men fanns väl någon orsak för det med. Precis efter ingången till parken då man kör från Gardiner, så finns det ett parti där vägen smalnar och man kör genom klippor på båda sidorna av vägen. Det är ett bra ställe att kolla efter tjockhornsfår. Vilken annan plats som helst i parken, med klippor, är bra ställe att spana efter tjockhornsfår förstås. Vapitihjortar finns det relativt gott om och även vitsvanshjorten.

Har du varit till Yellowstone? Vilket är ditt favoritdjur du sett där?