Simma i den Kokande Floden

Äventyrs Tisdag

Yellowstone National Park - Vinterupplagan

Heta Källor på Vintern

Om du är äventyrslysten kan du uppleva den kokande floden i Yellowstone National Park. Det gör du förstås bäst på vintern, för du kan säkert tänka dig hur det skulle vara att besöka denna platsen under parkens högsäsong i Juli. Den kokande floden är den enda platsen i Yellowstone National Park där du faktiskt kan bada i de heta källorna. Floden i sig är väl kanske inte kokande, men det är det namnet den bär, The Boiling River. Det är en het källa som flyter in i Gardner River. Och precis där, där de möts har parken utformat en badplast för de intresserade. Precis som alla heta källor i parken så ändras de konstant och för ett par år sedan så skiftade tektonik plattorna och den redan varma kokande floden blev nu ännu varmare. Sist jag var där var det så varmt att jag var tvungen att doppa armarna i den kalla Gardner floden, W däremot hade inge problem med att bli skållad levande.

Primitiv Elegans

Parkeringen till den kokande floden är begränsad, och detta är främst ett problem sommartid. Vintertid har vi aldrig haft några problem att hitta parkering och vi har även oftast varit helt själva. Vi brukar gå det första vi gör på morgonen, så det är kanske även därför vi har blivit nästintill ensamma då vi badat. Den kokande floden är bara en halv kilometer från ingången i Gardiner. Det finns en liten parkering på den vänstra sidan av vägen om man kör mot den kokande floden, och det är även där stigen som tar dig ned mot floden finns. På andra sidan vägen finns en lite större parkering man kan använda om den lilla är full. Efter att man parkerat bilen är det en liten bit att gå så det är bäst att ha med sig en ryggsäck för att bära sina badkläder i. Att bada i floden är oerhört primitivt, det finns inga omklädesrum och knappt några bänkar heller. Det finns dock en toalett vid parkeringen om man vill byta till badkläder redan där. Ett par tevas/badtofflor är definitivt ett måste eftersom det annars är enkelt att skada fötterna på vassa stenar, speciellt om dom är lite bortdomnade efter att ha gått på snö och kallt underlag den lilla biten du måste gå till själva floden efter att du bytt om. Här gäller det att lita på de andra som besöker platsen eller helt enkelt inte ha med sig några värdesaker alls. En sak att tänka på när man badar i heta källor med sulfur är att allt silver lätt oxideras, och det bildas en svart eller gulaktig beläggning. Därför är det bäst att låta silversmycken stanna hemma. Det är i grund och botten bara en kemisk reaktion, som kan omvändas, så vatten, aluminium folie och bikarbonat tar hand om saken.

Har du någonsin badat i heta källor?