Elroy Sparta och Tunnlarna, iallafall en

 

Äventyrs Tisdag

Elroy Sparta - Cykelvägen

    W och jag åkte och cyklade en speciell cykelväg mellan två små städer, Elroy och Sparta. Det finns tre stycken tunnlar som går genom små kullar. Det är ett gammalt järnvägsspår som blivit omgjort till en vanlig väg för cyklar och fottrafik istället. 

 
 

    Det är ganska häftigt att kunna cykla genom det här landskapet tycker jag, det är så himla lätt att ta sig till cykelvägarna också.

 
 

Tunneln

    Tunnlarna är byggda på slutet av 1800 talet, och var tänkt för att underlätta tågtrafiken, så att tågen inte skulle behöva köra upp och ner genom det ganska kuperade landskapet. De har dessa stora dörrar för att hålla temperaturerna varmare inne i Tunneln. Det resulterade i att någon behövde var utställd i tunneln för att kunna öppna och stänga dörrarna så fort ett tåg kom

 
 

    Jag tänkte inte riktigt på att att vi skulle behöva en lampa, men det var becksvart i tunneln förstås, oväntat haha :) Det ska finnas lite fladdermöss i tunnlarna, men vi såg aldrig några. Det enda vi såg var en död tvättbjörn :(

 
 

Mejeriet

    I Norwalk fanns en jättefin gammal byggnad, ett gammalt mejeri. Synd att det står och förfaller. 

 
 

Har du hittat några intressanta vägar/stigar på sistone?