Därför ska Du Uppskatta även de Små Äventyren

 

Äventyrs Tisdag

Berg?

    När man bor i Alaska så får man verkligen ett helt annat perspektiv på berg (ja iallafall om man är ifrån Stockholm som jag) och på avstånd till platser. Att ha Alaska Range som utsikt varje dag då man kommer till jobbet, förutom då det är molnigt (vilket är sällan), isdimma, eller rök, är helt fantastiskt. Men då du flyttar ifrån ett område med berg sådär i horisonten, eller ännu närmare, så är det ganska svårt att avvänja sig från att vilja ha dessa berg som utsikt. Sedan är det är till exempel inte konstigt att köra 87 mil, vilket inkluderar att köra igenom Alaska Range, för att gå på en tvådagars festival och sedan köra tillbaka samma avstånd då helgen är över.

 
 

Ingenting är Omöjligt

    Det är inte ovanligt att köra dessa sträckor för en liten festival. Folk gör detta hela tiden i Alaska, det är det som jag gillar med Fairbanks och Alaska. Ingen skulle någonsin ifrågasätta att göra det. Ingenting är omöjligt. Alla blir så glada och exalterade om du har ett äventyr på gång. 

Madison Äventyr, någon?    

    När jag flyttade till Madison, WI från Fairbanks, AK så hade jag inga förhoppningar om att hitta något intressant i vandring- eller äventyrsväg. Wisconsin är så himla platt, inga berg här inte. Den största kullen är väl ett ställe som heter "Tims hill" den är hela 595 m över havet. Som ni kanske redan vet är det högsta berget i Alaska Nord Amerikas högsta berg på 6190 m och hon heter Denali!

 
 

Djupa Skogar och Stugor utan Rinnande Vatten

    Visst saknar jag bergen, skogarna och min lilla stuga....även om livet i en stuga utan rinnande vatten kan vara lite jobbigt ibland. Det är något med att bo i en stuga i skogen. Okej nu var min stuga inte helt ute i vildmarken, men bra mycket mer ensligare än vad vårt nuvarande boende är. Det är helt fantastiskt att vakna och känna att en otrolig soluppgång är på väg, eller att se en älg komma vandrande mot altanen under frukosten. 

 
 

    Istället för skogen har jag nu grannar på alla olika håll runt huset. Det är okej, men definitivt inte som Alaska. Jag fick helt enkelt leta efter andra äventyr efter att jag flyttat hit. 

 
 

Stadsliv?

    Madison har verkligen testat min förmåga att hitta äventyr. Vad är egentligen ett äventyr? Egentligen så ska ju inte ett äventyr identifieras av hur högt du kan klättra eller vandra, det är ju faktiskt resan som är det viktiga? Det finns förstås inga berg här, men många fler insekts arter, träd arter, växter i största allmänhet, djur av alla de slag. Jag brukade gå på långa promenader de första veckorna efter att jag flyttat hit. Det finns så många olika småparker runt om i Madison. Det är inte svårt att hitta dom heller, dom finns nästan överallt. 

 
 

Äventyra?

    Om du nu inte kan åka på ett stort äventyr så får du helt enkelt åka på ett litet. Och det har vi faktiskt lyckats att göra. Det finns många fina platser runt om i Wisconsin, och utanför (Minnesota, Illinois etc.). Även fast vi inte riktigt kom ut så mycket nu i somras så har vi ju faktiskt nästa sommar istället. Vintern är ju på ingång också och med snö så får vi ju åka skidor, och det finns det gott om platser att göra här, längdskidor alltså. Ibland måste man lära sig att vara nöjd med mindre, annars kommer man aldrig bli lycklig i livet.

 
 

    Vart åker du om du vill ut på lite äventyr? Gillar du att besöka städer eller sitter du hellre i ett tält mitt ute i ingenstans?