För 365 Dagar sedan

 

Fredags Tillbakablick

    Jag tog en liten paus från bloggandet. Jag brukar spendera en hel del tid med att skriva inlägg här på bloggen, om mitt liv här men främst för att visa alla dessa bilder jag tar. Jag har precis fått ett jobb, 50%, men på sidan av det så försöker jag ju även att bli färdig med min doktorand. På sistone har jag iallafall tänkt väldigt mycket på Alaska, så här kommer några bilder därifrån. 

 
 

Minnen

    Jag har kommit på att jag är väldigt bra på att samla på mig minnen, inte sådär jätte förvånande kanske. Jag älskar att ta bilder, jag har så himla många fler bilder på telefonen och i kameran, så många fler bilder än vad jag visar här. Det är alltid så himla kul att gå igenom gamla bilder, speciellt årsbilder och se hur allt var för ett år sedan. Gör du också det? 

 
 

Dagbok?

    Jag skriver ju ingen dagbok eller så, man kanske kan säga att jag använder min kamera istället. Och bloggen, här skriver jag ju mer som en historia om bilderna. Har du någon dagbok som du skriver i?

 
 

Vart var du för ett år sedan?

    Som på så många andra platser i norra delen av denna värld så börjar man se norrskenet redan i slutet av Augusti och början av September, alltså det är först då det blir tillräckligt mörkt igen. Jag vill minnas att jag såg norrskenet nästan varje dag förra året, inte alltid så där intensivt, men definitivt där. Då när jag fick se det så ofta så blev det ju mer som en vanesak, nu saknar jag det förstås, vem skulle inte det. 

 
 

Snöstorm

    Förra året fick vi ju även värsta snöstormen som lämnade kvar ett tungt tjockt lager av snö. Massor av träd gick av på mitten för att snön var så tung. Vi hade kvar den snön ett par dagar innan all snö, lika plötsligt som de kom, helt försvann. Jag vet att många menar att vi har 5 årstider i Alaska, men jag skulle vilja påstå att det faktiskt är 6 :) Oftast så definieras årstider på specifika datum, men det funkar inte riktigt uppe i norr, och andra gånger av hur det ser ut i naturen, tex snö på marken på vintern. Men vad är det då snön har kommit redan i September och sedan försvinner efter en vecka?

 
 

    Tung snö som föll over träd och elledningar. Ni vet sån där snö som bedövar allt ljud runtomkring. Vi förlorade ström ett par dagar, andra hade mer otur och fick inte tillbaka strömmen förrän 3 veckor senare. Jag har ju vedspisen så behöver inte elektricitet för att värma mig eller laga mat. 

 
 

    Snön kom och gick, typiskt Alaska väder :)

 
 

    Vad gjorde du runt denna tid förra året? Hade ni annorlunda väder jämfört med idag? Förstås så är vädret här i Madison helt annorlunda jämfört med Alaska. Vi har haft lite kyligare temperaturer på sistone förstås. 

    Ha en trevlig Fredag!