Våren Kom?

Snödjup och Varmare Väder

23 April 2016

Har våren verkligen kommit? De senaste åren har det känts som att våren kommit tidigare och tidigare, men man kan ju inte riktigt se ett mönster på så få år. Denna säsong har vi satt nya rekord dock, dom har kommit en efter en. Den längsta tiden utan något snöfall (105 dagar, Fairbanks), en av de lägst rapporterade snödjupen för 9e April (Senaste gången var 1965, Fairbanks), varmaste Januari, Februari och Mars (Fairbanks), minsta snöackumulationen , alltså sedan de började mäta (Anchorage). Tyvärr så är kanske det här det nya normala. Det är svårt att kunna säga hur saker och ting kommer att se ut i framtiden , men man kan spekulera och forskarna kan modellera. Det är ju inte direkt någon nyhet att det blivit varmare på vissa ställen av jordklotet de senaste femtio åren. Jag cyklade till Creamers Field häromdagen, för att se alla svanar som det verkade om hela stan pratade om, tydligen så var det rekordmånga, flera hundra svanar rapporterades. När jag kom dit så var det bara två förstås, och sedan kom fyra till.