En Vår som Håller i Sig

IMG_2072-April 03, 2019.jpg

När jag bodde i Alaska så var ju våren väldigt kort, som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Den var så kort så man nästan kunde missa hela våren om man råkade blinka. Jag minns inte om våren var sådär jätte spektakulär i Madison, det enda jag direkt minns är Magnolian utanför jobbet som blommade. Våren kom även väldigt sent till Madison förra året så kanske därför minnet inte är på topp.

28 April 2018, Wyalusing State Park, Wisconsin:

När vi precis flyttat hit till New York var jag ganska förvånade över hur mycket grönområden det fanns på Manhattan, ja alltså bortsett från Central Park. NYC Parks har ett samarbete med grannskapen som heter Green Thumb, som jag även nämnt tidigare, och det finns en hel uppsjö av kolonilotter runt hela NYC, inte bara i Manhattan. I East Harlem finns det faktiskt en hel del, kanske inte så konstigt eftersom det är lite mindre utvecklade bostadsområden här i krokarna. Vi har även tre andra stora parker i närheten där vi bor, Randall Island, som förstås är en ö i East River, Marcus Garvey Park och Morningside Park. Madison har förstås bra mycket mer grönområden, och i Alaska så bodde man ju i princip i skogen.

26 Mars 2019, Morningside Park:

April 1st 2019, Washington Square Park:

3 April 2019, Central Park:

Vi åkte till Colorado och Denver förra veckan, men innan det tog jag en promenad i Central Park igen. Där hade körsbären på västra sidan av Onassis reservoir redan börjat blomma. Häromdagen gick jag dit med W igen, det mesta av blomningen var över, men det var fler träd som bara knoppat än, så det blir nog mer körsbärsblomning till veckan. Om man blickade mot östra sidan så såg man de vita körsbärsträden i ful blomning.

April 3rd 2019, Central Park:

En annan sak som alltid förvånar mig här är alla dessa appar och statistik program som man kan ladda ned och även gå in på online som handlar om just NYC osv. Jag hittade tex den här guiden från Central Park Conservancy som guidar dig genom de olika körsbärs och magnolia blomningarna. Enligt den guiden så är det Yoshino Körsbärsträd som blommar på östra sidan av reservoaren och Kwanzan träd på västra sidan av reservoaren. Körsbärsträden på västra sidan är alltså lite mer rosa, medan körsbärsträden på östra sidan är mer vita. Man kan även besöka blomnings guiden för de populäraste blommorna på deras hemsida, och man kan även besöka NYC Parks för att se vilka träd och blommor som slagit ut.

Runt Columbia Universitetet så har körsbärsträden och magnolian slagit ut och är i full blomning. Jag är ju van vid att magnolian bara blommar i ett par dagar, men här verkar det som blomningen håller i sig längre. Fast allt det där beror ju förstås på temperaturen och mängden regn och blåst förstås.