Köra på en Snöskoterväg?

 

Äventyrs Tisdag

Jul

    Vi firade jul, som vanligt, i Bozeman, Montana. Det är den platsen jag spenderat mest jular på här i USA. Detta året hade W's pappa bokat en stuga för hela familjen, en som man skulle kunna köra ända fram till dörren. På morgonen började vi köra, mot Butte, en liten stad väster om Bozeman. På vägen dit gjorde vi en avstickare för att åka längdskidor, sedan fortsatte vi lite längre västerut för att åka till stugan. Vägarna som vi åkte på då vi närmade oss platsen där stugan skulle vara, var inte de bästa. Det var mycket snö på vägarna och det var ibland lite svårt att köra, till och med med en pickup.

 
 

Snöäventyr

    Vi bestämde oss för att lämna Subarun och fortsätta enbart i W's pappas pickup. Jag fick förstås passagerarsätet med den bästa utsikten för denna turen. Medan vi åkte, eller ja försökte åka framåt så kunde jag se hur vägen smalnade av och att vägen var som på en slags ås, med branta sidor som slutade en bra bit ned. Efter ytterligare en bit så bestämde vi oss för att börja gå istället, eftersom det nu var omöjligt att fortsätta med pickupen. Jag och W's mamma började gå, främst för att jag INTE ville se på när de försökte vända pickupen på den här smala vägen. 

 
 

Hitta Stugan!

    Inte ett spår av denna stugan, som skulle vara i närheten av vägen. Så såg vi W längre tillbaka på vägen, som ropade på oss att de hittat stugan, hade vi gått förbi den? Jo där borta var stugan, en bra bit ned från vägen, även fast man skulle kunna köra ända fram till stugan. Men det var då vi insåg att vi var på helt fel väg, att den vägen vi nu var på faktiskt var en snöskoter väg, och det var därför det var lite krångligt att komma fram. Så, alla in i pickupen igen, jag i passagerarsätet igen, och den här gången blundade jag en stor del av vägen, eftersom bilen började sladda åt bägge sidorna. 

 
 

Ankomsten

    Så tog vi till slut rätt väg och kom fram, trots snön på vägen. W's mamma och pappa körde upp till stugan medan vi andra gick hela vägen. Nästan framme mötte vi W's pappa som ville köra ett par gånger fram och tillbaka på vägen, för att packa ned så mycket snö som möjligt. W's bror och W hoppade in i pickupen för att ge lite mer tyngd och jag fortsatte mot stugan.

 
 

Fleecer Stugan

    Vi hade en jättefin eftermiddag vid stugan. Så skönt att äntligen vara framme efter vårt lilla äventyr. Vi gjorde upp eld i vedkaminen, packade up och började förbereda middagen. Vi drack lite vin och öl och mös framför vedkaminen, läste böcker och även gästboken som fanns i stugan. Senare på kvällen så gjorde vi även upp en eld utomhus vid vedplatsen. 

 
 

Insnöade?   

    Nästa dag så hade vi planerat att kanske åka lite skidor eller vandra runtom i krokarna. Vid hade en långsam start på dagen och åt frukost innan W's pappa kom tillbaka till stugan. Han hade redan ätit frukost och hade planerat att åka skidor lite längre bort. Men nu var han alltså tillbaka eftersom vinden hade ökat under natten och hela vägen var som igenblåst med snö igen. Han tyckte att det var lika bra att vi åkte hemåt redan nu, eftersom vinden bara blev värre och värre, och snön fortsatte att blåsa till vägen. Det var relativt mycket snö på vägen och vi kom tillbaka till stället där vi parkerat Subarun. W's pappa körde framför oss med pickupen för att platta till snön på vägen så vi kunde köra ut. Och det gick galant. Vi fick en jättetrevlig helg med en massa äventyr, även fast sista dagen fick ett abrupt slut.

 
 

    Fick ni några äventyr runt jul?