En Övergiven Ö - Coney Island

IMG_1822-March 06, 2019.jpg

Coney Island

En Badort?

W och jag besökte aldrig Coney Island förra sommaren, och nu när jag varit där ute så kan man ju undra varför vi aldrig tog oss dit. För ett par veckor sedan så fick jag så en möjlighet att besöka Coney Island och New York Akvariet. Det var inte särskilt varmt när jag åkte till Coney Island, bara 7 grader och vinden gjorde det bra mycket kallare. Ingenting var förstås öppet, ja förutom akvariet då förstås. Jag är ändå glad att jag åkte, för det var väldigt häftigt att se nöjesparken och stranden och restaurangerna alldeles övergivna. Jag tror att det nog skulle vara svårt att vara här helt själv en lördag i Juli. Det tog mer än en timme för mig att ta mig till Coney Island från Manhattan, så det är lite av en resa att ta sig dit. Man kan ta fyra olika tunnelbanelinjer till Coney Island området, D, F, N och Q går alla förbi på ett eller annat sätt.

Strandpromenaden och Stängda Restauranger

När jag berättade för olika vänner att jag skulle bege mig till Coney Island så nämnde alla den populära korven man kan köpa där. Nathans Famous Sausage finns vid strandpromenaden och har funnits ända sedan början på 1900-talet. Tyvärr så var ju allt stängt, men vi kanske får ta oss tillbaka dit någon gång nu när det börjar bli lite varmare. Hela stället som är igenbommat påminner mig på ett litet sätt om Glitter Gulch utanför Denali. Det stället är även det bara öppet under de varmare månaderna. Ja byter man ut varmkorven med lax eller musselsoppa så är det nästan som att vara vid glitter gulch, ja om man bortser från själva nöjesparken då. Strandpromenaden fortsätter ett par kilometer och det finns olika nöjesparker och restauranger längsmed nästan hela promenaden.

Nöjesparken

Hela stället såg lite spöklikt ut när det var alldeles tomt och igenbommat, men även ganska häftigt. Det är mer än bara en nöjespark på Coney Island, men de ligger alla bredvid varandra. Visste du att nöjesparken går tillbaka ända till sent 1800 tal? Då bestod parken av Luna Park, Dreamland och Steeplechase Park. De nöjesparkerna fanns kvar till mitten av 1900 talet då allt revs och auktionerades iväg. Även fast området således en gång upphörde att vara en nöjespark så kan några av åkattraktionerna dateras tillbaka till tidigt 1900 tal, såsom Wonder Wheel, och Cyclone. Sent 1900 tal så byggdes nuvarande nöjesparker upp igen.

Posted on March 25, 2019 and filed under Livet i New York, Livet i USA.