Kanadalandet

 

Fredags Tillbakablick

Är det här landskapet på riktigt?  

    För nästan ett år sedan så började jag att packa, packa alla mina ägodelar som jag samlat på mig sedan jag flyttade till USA den där sensommaren 2009. Sex år senare hade jag som sagt bra mycket mer prylar än de två väskorna som jag hade med mig från början. Det blir så. Svårare då man ska flytta sedan, speciellt från ett ställe som Alaska, det ligger så långt ifrån resten av USA. Att hyra en så kallad U-Haul, som folk oftast gör i andra delar av USA då de flyttar är alldeles för dyrt. Mest eftersom man kör så himla långt för att komma ut från Alaska och sedan tillbaka till resten av USA. Det blev så att jag sålde en hel del av de möblerna jag skaffat, men packade hela bilen full med allt annat. Skidor, både längd och utför, klättrings utrustning och liknande, de kan man sälja förstås, men att köpa nytt är bra mycket dyrare och sälja begagnat får man inte så mycket för. Jag hade egentligen redan fått ned en hel del sedan tidigare till Madison, men nu så packades helt enkelt bilen med de resterande bohaget och så begav vi oss. Bort från Fairbanks, och Alaska, in i Kanada och dess djupa skogar. En helt otrolig upplevelse som ni alla bör försöka göra någon gång i ert liv. Vilket landskap.

 
 
Have you gazed on naked grandeur where there's nothing else to gaze on,
Set pieces and drop-curtain scenes galore,
Big mountains heaved to heaven, which the blinding sunsets blazon,
Black canyons where the rapids rip and roar?
Have you swept the visioned valley
  with the green stream streaking through it,
Searched the Vastness for a something you have lost?
Have you strung your soul to silence?
Then for God's sake go and do it;
Hear the challenge, learn the lesson, pay the cost.
- Call of the Wild, Robert Service
 
 

    Har du någonsin varit till Kanada? Om inte så måste du verkligen försöka åka dit.