Den där Stugan i Skogen

13de September 2015

 

Fredags Tillbakablick

    Det är nu mer än ett år sedan jag flyttade från den där stugan i skogen i Alaska. Wisconsin gör ju ett bättre och bättre intryck varje dag, men det är ju inte Alaska. Det här blir min andra höst jag spenderar utanför Alaska sedan jag flyttade dit för en väldans massa år sedan. En andra höst utan hjortron, blåbär, lingon, rallarrosor, björk och gran. Det slår mig hur mycket jag saknar Alaska, för mycket för mitt eget bästa. Det finns ingen fördel med att gå och sakna ett ställe dag ut och dag in, man lever nog ett ganska ledsamt liv om man fortsätter så. Men, å andra sidan så kanske man kommer leva ett ledsamt liv om man inte kan leva där ens hjärta bor. Iallafall, det finns inget som kan jämföras med en höst i granskogen uppe i norr. 

 
To the Lover of Wilderness, Alaska is one of the most Wonderful Countries in the World  
- John Muir