Miljömedvetenhet

 

Onsdagstankar

"If future generations are to remember us with gratitude rather than contempt, we must leave them something more than the miracles of technology. We must leave them a glimpse of the world as it was in the beginning, not just after we got through with it." - Lyndon B. Johnson

 

Pollution over Fairbanks in 40 below weather

 

Miljömedvetenhet

    Brukar du tänka på framtiden för vår miljö och natur? Vad kommer att finnas kvar här om 50 år? Oftast då vi pratar om long-term förändringar, speciellt klimatförändringar så pratar vi ju om flera hundra år, i geologi så är det flera tusen år det handlar om. De senaste årtiondena så har vi sett väldigt distinkta skillnader på vårt landskap under en sådan kort tidsperiod. Erosion längs med kusten, permafrost som tinar, skogsbränder, is som smälter och många andra saker förstås. Har vi reda passerat "point of no return"?

 
 

Typ I och II Fel

    Precis som med statistik så vill nog jag hellre göra ett typ I fel än ett typ II fel (iallafall då vi pratar om miljön). Många människor som inte tror på klimatförändringarna och att människan till stor del ligger bakom det som händer och har hänt menar att varför slösa pengar på något som skulle ha hänt/ska hända i alla fall? Men är det verkligen så hemskt, att försöka spara denna jord till andra generationer, även om de nu skulle vara så att vi har fel, är det inte bättre att veta att vi gjorde allt vi kunde?

 
 

Den miljömedvetna resenären

    Ibland så tänker jag på ironin, ironin då folk reser för att få se "det/den sista" av något, må det vara glaciär eller något annat. Men vad ska vi göra istället? Vad är det bästa sättet att mildra omständigheterna, ska vi sluta resa helt? Att bo i Alaska är det mest ironiska, allt som vi konsumerar där under vintertiden måste transporteras dit förstås. Långa sträckor. Alaska är beroende av att kunna importera varor utifrån. Visst så minskar man sin vatten förbrukning av att bo i en stuga utan vatten, men att köra bil till affären då det är -40 kanske inte är så bra, eller att elda för den delen. Förra året så stod den enda vägen till oljefälten under vatten....troligtvis för att vädret varit så varmt, hur ironiskt är inte det??

 
 

    Vad tycker du om klimatförändringar? Har du några ideer om hur man kan mildra ens påverkan på miljön?