Dåtid och Framtid

17e April 2015

Det är alltid trevligt att kunna gå igenom gamla bilder som finns sparade på datorn, då inser man verkligen hur olika årstiderna kan te sig, som våren här. Förra året hade vi till exempel kom det mycket mera snö, så det tog ett tag innan all snö hade smält bort helt, jämfört med i år. 

Dessa bilder är från föra året, mitten av Mars- mitten av April, jag tror nog att vi är ungefär en eller två veckor tidigare med snösmältningen jämfört med förra året. 

Och dessa bilder är från de senaste dagarna:

Fältarbetet kommer antagligen att börja ganska snart, men inte för mig personligen, bara den allmänna provtagningen. Jag vet inte riktigt om vi kommer börja åka ut ganska snart och om det blir så, så blir det nog att jag åker ut själv. Vilket jag inte är sådär jätteförtjust i, eftersom vår är tiden då björnarna börjar vakna. Vi har sett ganska mycket björnspår där ute tidigare vårar så detta året skulle nog inte vara annorlunda. 

Vi har både svartbjörn och brunbjörn där jag jobbar, så båda sorterna, sedan finns det också varg i området men inte lika vanligt att man ser spår efter dom.