Där allt började

 

Fredags Tillbakablick

Sommarstugan aldrig någon ro

    En av mina favoritplatser i hela världen är sommarstugan vår familj har uppe i norra Sverige. Sommarstugan ligger precis vid havet och är omringad av tall och granskog. Jag älskar att vandra i den skogen, precis bakom stugan. Jag kände aldrig att jag kunde gå vilse där, eftersom jag alltid kunde höra havet bakom mig, och gick man tillräckligt långt så hamnade man på den stora rullstensåsen. 

 
 

En gammal Sägen

    Det finns en gammal sägen som handlar om en skatt som blev gömd, uppe i skogen då vikingarna kom. Det var ett sätt för den byn att gömma undan deras ägodelar, så att de senare skulle kunna gräva upp den igen. Sägen säger att platsen de gömde skatten på hade utsikt över både havet och den lilla byn.  

 
 

Brand

    Sägen fortsätter med en liten pojke som försöker hitta skatten i skogen flera årtionden senare. Han hittar skatten och börjar gräva upp den, men så kollar han ned mot hans by och ser att hela byn står i lågor. Han släpper skatten och springer så fort han kan ned mot byn genom skogen för att hjälpa till med att släcka branden. När han kommer fram finns inget spår av någon brand, och ingen förstod vad han pratade om. Han hittade aldrig skatten igen.

 
 

Skattjakt

    Vi letade också efter denna skatt, varje dag var som ett nytt äventyr. Det var innan barn i alla möjliga åldrar blev beroende av skärmar, dessa skärmar överallt, Ipads, Iphones osv. Vi fick kolla på sommarlovs morgon på morgonen och ibland blev det en film eller någon familje show såsom Allsång på Skansen på kvällen. På den tiden, som faktiskt inte är så länge sedan, så lekte vi skogen, med kottar och stenar. Det var innan vi ens visste vad en mobiltelefon var. Innan vi blev så oerhört beroende av skärmtid och så avskärmade från samhället som vi är nu.

 
 

Fiska

    Vi fiskar mycket när vi är där uppe. Pappa och jag har åkt ut i båten tusentals gånger. Vi lägger ut nät på kvällen och går upp tidigt på morgonen dagen efter för att kolla näten, innan fiskmåsarna äter upp fångsten. Alla dessa kort är mellan 7-11 år gamla, och jag har inte varit tillbaka till stugan på 7 år. Det är så himla ledsamt att det gått så lång tid sedan jag var där sist. Jag vill så himla gärna visa W vår stuga, och ta med honom på alla små äventyr man kan göra där uppe. 

 
 

Där allt började

    Det är vid sommarstugan som allt startade. All denna natur, skogen och havet. Visst är det häftigt hur mycket naturen kan påverka en. Det var där jag bestämde mig för vad jag ville göra med mitt liv, utan att ens veta om det då. Det är "landet som är i grunden och botten på alla mina beslut jag tagit och anledningen till att jag är där jag är nu. Anledningen till att jag ens åkte till Alaska från allra första början. Sommarstugan är även anledningen till att jag ska försöka rädda världen från människor som den nuvarande presidenten i detta landet (USA).

 
 

    Har du något ställe som har format din framtid?